«За допомогою нових компонентів заводу виробництво целюлози стане ще більш ефективним та стійким. Модернізація та розширення парової установки, що проводиться у співпраці з австрійським виробником обладнання Andritz, збільшить кількість рекуперованого тепла та знизить кількість потрібної пари паралельно зі зниженням потреби у кисні при біологічному очищенні стічних вод на 140 тонн на рік», — зазначив Готфрід Йохам, керуючий директор Mondi Frantschach. Будівництво нової парової установки розпочнеться негайно, а введення в експлуатацію відбудеться восени 2023 року.

Оптимізація виробництва сприятиме розвитку біоекономіки за рахунок збільшення частки побічних продуктів процесу виробництва целюлози. Частку талового масла, яке може використовуватися для виробництва фарб, клею або плівки, буде збільшено з 18 кг до 35 кг на тонну целюлози.

«Деревина — один із найважливіших сировинних матеріалів для майбутнього, заснованого на відновлюваних ресурсах, та ефективність використання ресурсів є не менш важливим чинником. Ми вважаємо себе піонерами в галузі біоекономіки та досягаємо розвитку, збільшуючи частку побічних корисних продуктів у процесі виробництва целюлози, — додав Йохам. — Папір є матеріалом, що найбільш широко переробляється у світі, наприклад, 74% паперу і 83% паперового паковання в Європі переробляється. Модернізація заводу зробить наше виробництво целюлози ще більш ефективним та екологічним».