У цій машині втілено нові функції та вдосконалення у податчику, сучасну вимірювальну технологію та нові функції для контролю виробництва та покращення ергономіки. Незмінними лишаються технології MetalStar (короткий і динамічний фарбовий і демпферний вузли, високоточне приведення завдяки переміщенню листа за допомогою захоплювачів, широкі можливості автоматизації, які скорочують час підготовки до друку до мінімуму).

Найбільше оновлення MetalStar 4 торкнулося пристрою подачі. Такі специфічні для металодруку оновлення як нові датчики, продувні труби та щітки нової конструкції, а також конструктивні зміни у подавальному столі, помітно підвищили надійність пристрою подачі.

Система вимірювання та контролю кольору MetalControl вимірює щільність фарби на кожній колірній ділянці контрольної шкали або на окремих колірних ділянках та повністю автоматично регулює фарбові зони кожні 10 аркушів. Це гарантує, що задана густина фарби підтримується впродовж накладу незалежно від оператора або часу доби.

Крім того, MetalControl підтримує оператора у налаштуванні кольору для завдання друку. MetalControl може повністю автоматично встановити цільові густини в одному накладі, використовуючи багатошаровий процес. Після кожного накладу MetalControl робить пропозицію з налаштування.

Машина оснащена сенсорною панеллю, на якій можна задати та зберегти параметри кожної роботи. За повторних замовлень можна завантажувати збережені налаштування та одразу розпочати виробництво. Нова консоль ErgoTronic є серцем MetalStar 4. Консоль може бути оснащена 75-дюймовим настінним екраном, де відображаються результати вимірювань MetalControl і зони кожного фарбового апарату.

Крім того, сюди може виводитися зображення в реальному часі з однією з камер спостереження. Це дає змогу легко контролювати процес у прямому ефірі з консолі ErgoTronic та за потреби втручатися.

З точки зору автоматизації MetalStar 4 продовжує лідирувати на ринку декорування металу, повідомляє виробник. Такі функції, як паралельне промивання фарбового апарату та друкарського циліндра за допомогою CleanTronic Synchro або паралельне промивання за допомогою DriveTronic SRW (Simultaneous Roller Washing), гарантують найкоротший час підготовки до друку у декоруванні металу. Повністю автоматична зміна пластин FAPC (Fully Automatic Plate Change) стала ще швидшою. Її тепер оснащено новою системою подачі, яка значно підвищує стабільність. Кожна машина MetalStar 4 виготовляється безпосередньо під індивідуальні потреби замовника та завдання: від спеціальних комплектів обладнання для УФ- та УФ-світлодіодного друку, широкого спектру опцій для нанесення покриттів до перевірених модулів обробки листів та перевірених сушильних печей Koenig & Bauer.