На території індустріального комплексу Marcegaglia Ravenna з виділеним доком і залізничним вузлом, розташовується один з головних заводів з переробки та лиття сталі, там же здійснюється задруковування основи (величезних рулонів сталевого полотна).

Інновація, запропонована Marcegaglia, відкриває нові горизонти використання цифрового друку, просуваючи їх у ті сфери, де його ніколи не було представлено.

Замовники італійського сталеливарного гіганта отримують можливість втілити творчі задуми і без зайвих витрат часу та ресурсів, які знадобилися б під час травлення металу або перенесення малюнка з плівки, отримати якісно персоналізований продукт. Макс. ширина друку досягає 150 см і потенційно нескінченна завдовжки.

Метод Marcegaglia Digital Print вже заслужив на визнання Асоціації промислового дизайну Італії. Загалом, експертами асоціації було відібрано 233 «найкращі зразки сучасного італійського дизайну» та включено до 27-го видання каталогу переможців престижної премії Compasso d’Oro ADI-2022. Рулон «цифрової сталі» став одним із експонатів виставки в міланському ADI Design Museum, що відкрилася 7 листопада.