По суті, продукт нагадує пакет Mosaic для HP Indigo. Ця програма пропонує нескінченну кількість варіантів використання та нескінченну кількість варіацій. Відмінною рисою цієї інновації, як повідомляють розробники, є оперативність процесу. VariOne може миттєво обробляти, форматувати та друкувати дизайни, що не повторюються, зі змінними малюнками з випадковими елементами та найширшою гамою кольорових комбінацій.

Унікальні малюнки можуть бути створені на льоту та за лічені хвилини у вигляді різноманітних унікальних візерунків. Крім того, VariOne можна використовувати як інструмент для надання додаткового рівня безпеки етикеткам та пакованню.

Зображення та текст, а також приховані методи відстеження товарів (унікальні візерунки та зображення, приховані коди та гільошування) є ключовими компонентами боротьби з контрафактом і можуть бути створені за допомогою VariOne.

Йєрун Ван Баувел, директор з управління продуктами компанії Xeikon, пояснив: «Друк стає дедалі більш персоналізованим і цінним. З VariOne Xeikon пропонує нові горизонти для диференціації. За допомогою VariOne можна створювати тисячі унікальних та індивідуальних зображень на основі базового дизайну. Завдяки новому інтегрованому рішенню для змінних даних, вбудованому в цифровий фронт-енд Xeikon, можливості для створення унікальних зображень безмежні як на наших ЦДМ для друку сухим тонером, так і на струменевих рішеннях. Стратегія Xeikon полягає в тому, щоб дедалі більше розширити можливості робочого процесу X-800 та спектр можливих застосувань».

VariOne буде доступним як опція для систем з X-800 версії 7.0 або вище.