Нерідко можна чути, наприклад, «нам потрібен колір, що точно співпадає з корпоративним стандартом». SD-10 — перший колориметр компанії, який може легко використовувати кожен, щоб вирішувати проблеми, пов’язані з підбором кольорів. Досі робота з точного порівняння кольорів нерідко залежала від конкретного оператора, його досвіду й інтуїції. Однак, за допомогою колориметра від Epson тепер будь-хто може легко виміряти та кількісно оцінити колір без спеціальних знань, оскільки всі операції стандартизовано.

SD-10 має РК-екран, що дозволяє легко вимірювати кольори та перетворювати їх на дані, завдяки сумісності з протоколом Bluetooth і простоті підключення до смартфону. Додаток для смартфонів Epson Spectrometer також відрізняється простотою використання, тому навіть люди, погано знайомі з зміною кольору, зможуть одразу використовувати його.

SD-10 швидко і точно вимірює кольори, використовуючи дев’ять джерел світла, розташованих у вигляді кільця. Оскільки точні значення можуть бути отримані за один «прохід», незалежно від форми поверхні носія, час, потрібний для узгодження кольорів, мінімальний. SD-10 можна використовувати для носіїв з нерівною поверхнею, таких як тканина, і на результати вимірювання кольору не впливає зовнішнє середовище.

Прилад компактний і має вбудовану батарею, розмір основного корпусу — 35×80×80 мм, вагу — 190 гр. Крім можливості порівнювати схожі кольори та числові значення, також можна порівнювати колірні відмінності між двома вимірюваними кольорами, відображаючи їх в числовому вигляді.

З бібліотеки виводяться кольори, схожі на виміряні, і відображаються схожі кольори PANTONE. Також, завдяки можливості інтеграції з функціями оригінального ПЗ RIP компанії Epson Edge Print отриманий колір можна легко відтворити на струменевих принтерах компанії. Пакети Epson Spectrometer вже доступні в магазинах додатків.