За словами президента Kongsberg PCS Стюарта Фокса, це перша угода у сфері ПЗ, яку компанія уклала після того, як на початку 2021 р. виділилася в окремий бізнес. PrintFactory — програмний пакет для автоматизації друку й обробки широкоформатної поліграфічної продукції, що дає змогу автоматизувати обробку повторюваних завдань і підвищити продуктивність.

Завдяки інструментам Editor, Layout і Printstation, а також хмарним компонентам PrintFactory можна об’єднати з Kongsberg i-cut Production Console (iPC). Це дасть змогу до друку вносити виправлення у вихідні файли практично будь-яких форматів без потреби в дорогих сторонніх дизайнерських програмах.

Editor «відповідає» за шрифти, корекцію кольору та зміни в макеті; Layout — за можливість виконувати двобічний друк і різання. Printstation допомагає балансувати робоче навантаження і забезпечує тотальний контроль над виробництвом, а інструмент Just-in-Time Nesting дає змогу вносити зміни (автоматично або вручну) в розкладку в останній момент.

У нове інтегроване ПЗ увійдуть декілька потрібних користувачам ріжучих плотерів Kongsberg функцій, в т.ч.:

  • можливість експорту файлів з контурами різання у вигляді заархівованого JDF;
  • підтримка QR-коду для автоматизації технологічних процесів у Kongsberg iPC;
  • знаходження першої мітки суміщення для правильної орієнтації вирізаного файлу;
  • включення назви матеріалу в файл для функції Material is key в iPC.

Закінчено лише перший етап інтеграції програм. Найближчими місяцями партнери планують працювати над низкою додаткових функцій для підвищення якості різання.