Це можуть бути крейдовані таі некрейдовані папери і картони, перероблені матеріали, без вмісту деревної маси, текстуровані тощо. Підходять і стандартні офсетні папери, і поширені у виробництві паковання жорсткі картони. Також можна працювати з етикетковими, магнітними, синтетичними та деякими іншими матеріалами.

Місткість лотків машини — 5000 листів або стос заввишки 500 мм. Макс. роздільна здатність друку Ascend — 600 dpi.

Швидкість роботи: A3 — 3600 арк./год, 356x520 мм — 3240 арк./год, 356x660 мм — 2580 арк./год, 356x1000 мм — 1620 арк./год,  356x1219 мм — 1320 арк./год. За словами виробника, ЦДМ Kodak Ascend у два рази швидша, ніж у більшість планшетних УФ-принтерів на ринку, і швидша, ніж в інших тонерних машин при друці на щільних матеріалах.

Макс. продуктивність — 572 м2/год. Ascend використовує сухий тонер Kodachrome, який схвалено для непрямого контакту з харчовими продуктами. Для обробки в машині використовується 13 різних тонерів Kodachrome, в т.ч. непрозорий білий, що імітує фольгу, антимікробний, прозорий для вибіркового лакування та інші.

У ЦДМ п’ять друкарських станцій, встановити потрібний набір тонерів можна приблизно за 8 хвилин.

 Цифрова машина Kodak Ascend буде доступна до замовлення в Європі в II кварталі 2022 року.

Також Kodak оголосила про випуск цифрового лаку (Digital Varnish) для ЦДМ Prosper і вдосконалення хмарної платформи Prinergy On Demand і мобільного додатку Kodak Mobile CtP Control.

 

Промо-зображення компанії Kodak, що демонструють тонерні ефекти нової ЦДМ Ascend

 

Додаток Mobile CtP Control призначений для віддаленої перевірки на смартфонах статусу CtP-пристроїв. Хмарне рішення Prinergy On Demand Access робить додрукарські робочі процеси доступними для комерційних принтерів малого і середнього розміру. Нове рішення SaaS забезпечує повне підключення до цифрових друкарських машин, безпеку на основі Microsoft Azure і масштабованість.

Prinergy On Demand Access включає управління кольором, файлами, резервне копіювання та маршрутизацію, а також вбудовані функції Kodak Insite Prepress Portal для відправлення файлів й онлайн-узгоджень. Рішення буде доступно в першому кв. 2022 року.

Цифровий лак Kodak Prosper Digital Varnish на водній основі наноситься струменевим способом як суцільне або вибіркове покриття паковання з друком за допомогою систем друку Kodak Prosper S-Series або Kodak Prosper Plus Imprinting Systems. Він створює матовий захисний шар, що забезпечує стійкість до стирання і водонепроникність для паперового паковання.