Отже, Epson може залишитися основним постачальником на ринку струменевих офісних принтерів.

За словами представника HP Inc. в Німеччині Хайко Вітцке, HP Inc. зосередиться на принтерах LaserJet форматів A4 і A3 і припинить продаж лінійок PageWide для офісного друку.

Дилери засмучені таким рішенням виробника, заявляючи, що принтери PageWide користується популярністю та їх легко продавати завдяки екологічності та енергоефективності. Зазвичай HP постачає запчастини та витратні матеріали впродовж п’яти років після відкликання моделі принтера. ПЗ компанія оновлювати не має наміру.

У PageWide чимало шанувальників, тому після припинення поставок оригінальних запчастин і витратних матеріалів власники цих принтерів, ймовірно, перейдуть на альтернативні чорнила.

Водночас у Epson заявили, що компанія прихильна технології струминного друку для бізнесу та своїм торговельним партнерам. Оскільки HP відмовляється від єдиного сегмента бізнес-друку, в якому за останні роки спостерігається зростання, Epson вважає цей крок дуже вигідним для зростання. Компані запевнила партнерів, що не переходитиме на лазерні технології або змінюватиме свій технологічний портфель. «Ми продовжимо розвивати п’єзоелектричні друкувальні голівки PrecisionCore без нагріву. На відміну від струменевого термодруку HP і всіх лазерних технологій, п’єзоструменевий друк не вимагає нагріву, тому пристрої споживають набагато менше електроенергії та генерують менше вуглекислого газу», — сказав старший віце-президент Epson Europe Роб Кларк. Продажі транзакційних моделей HP PageWide будуть припинені 1 листопада 2021 р. Постачання контрактних моделей HP PageWide триватиме до 31 жовтня 2022 р. в рамках існуючих зобов’язань HP.