Крім класичних дефектів друку (точність суміщення, пропуски зображення або відхилення за кольором), CartonSTAR також виявляє звичайні для струминного друку дефекти (нерівномірність, смугастість, засмічені дюзи, змазане зображення). Особливо розробник виділяє вбудовану до системи функцію компенсації нерівностей поверхні матеріалу, що дає змогу регулювати ступінь виявлення дефектів і класифікувати їх.

Відзначається, що CartonSTAR швидко та точно розрізняє дефекти якості друку, викликані неоднорідною структурою поверхні гофрокартону. Миттєве розпізнавання дефектів дає змогу виявити бракований продукт на ранній стадії, економлячи ресурси та скорочуючи витрати в виробничому процесі.

Компактність системи CartonSTAR дозволяє легко інтегрувати її у більшість друкарських машин. Виробник стверджує, що всі компоненти системи надзвичайно міцні та захищені від нагрівання, пилу та високої вологості. Функція моніторингу стану спостерігає за всіма важливими функціями системи, дозволяючи їй працювати роками без будь-якого обслуговування.