З БФП Epson L8160 та Epson L8180 можна роздрукувати до 2300 фотографій високої якості, використовуючи один комплект чорнил, а стійкість відбитків при зберіганні в альбомі складе 300 років.

У моделях серії застосовується технологія друку без нагріву Epson Heat-Free, яка не лише забезпечує незмінну якість і високу швидкість друку, але й характеризується меншою кількістю ресурсних деталей, що вимагають періодичної заміни, та меншим споживанням електроенергії.

Обидві моделі постачаються з шестикольоровим комплектом нових чорнил Claria ET Premium, що гарантує чудову передачу кольору та довговічність відбитків. Оновлена ​​колірна палітра включає сірі водорозчинні чорнила — вони використовуються у професійних фотопринтерах для друку монохромних знімків. Стандартні СМYK-чорнила (блакитний, пурпуровий, жовтий і чорний кольори) забезпечать яскравість і насиченість кольорових фотографій.

До комплекту постачання також входять чорні пігментні чорнила. Вони застосовуються для друку текстових документів на звичайному папері та відповідають за створення чіткого тексту, в т.ч. за двобічного друку документів.

Новинки здатні друкувати на широкому спектрі сумісних паперів, у т.ч. щільних дизайнерських завтовшки до 1,3 мм і завдовжки до 2 м, ф. до A4 (Epson L8160) і A3 + (Epson L8180).

Обидва пристрої оснащено кількома лотками подачі паперу для завантаження різних типів носіїв, вкл. лоток для друку на CD і DVD-дисках. Нові моделі підтримують бездротову роботу через додаток Epson Smart Panel. Він перетворює мобільні пристрої на iOS або Android на пульт управління, з яким легко налаштовувати, друкувати, сканувати та використовувати інші функції БФП.

Epson L8160 і Epson L8180 також дають змогу друкувати безпосередньо з SD-карт і USB-флеш-нагромаджувачів, задаючи параметри друку на кольоровому сенсорному екрані діагоналлю 10,9 см. Підтримка Wi-Fi, Wi-Fi Direct і Ethernet дасть змогу швидко підключитися до наявних мереж.