Досягненням Heidelberg в цій області є новий пакет IML Performance Package для друку на тонких і легких плівках на машині Speedmaster XL 106 покоління 2020 р. з повністю автоматичним попереднім налаштуванням всіх основних параметрів замовлення. Компанія представила його на віртуальному заході It’s Showtime! За словами виробника, спеціальні модифікації самонакладача та системи проходження листів, а також система зняття статичної електрики дають змогу надійно обробляти плівки завтовшки 50 мкм зі швидкістю до 14 тис. лист./год.

Три Y-образні сушарки гарячим повітрям з округлими соплами підвищують ефективність сушки на 25% і економлять електроенергію завдяки мін. відстані від сушарки до задруковуваного матеріалу. Модернізована для обробки тонких плівок на високих швидкостях секція різання рулону на листи CutStar IV покоління повністю інтегрована в АСУ ТП Prinect і систему Intellistart.

Нова система обробки коронним розрядом покращує змочуваність плівок і адгезію фарби. До пакету IML Performance Package входить також ротаційна висікальна машина Speedmaster XL 106-D, яка тепер стала дешевше. Новинка займає менше місця та споживає менше енергії, ніж Speedmaster XL 106-DD. Виробник запевняє, що Speedmaster XL 106-D працює в 2-3 рази швидше, ніж плоскі висікальні машини, і дає змогу регулювати силу притиску з кроком 1 мкм в паралельному та діагональному щодо осі циліндра напрямках.

Speedmaster XL 106-D підходить для різання матеріалів завтовшки від 50 мкм. У співпраці з Masterworks (Китай) Heidelberg випустила у жовтні 2020 р. автоматичний висікальний прес Mastermatrix 106 CSB для виготовлення складних картонних коробок. Після успішних випробувань почалося серійне виробництво цієї моделі з продуктивністю до 9000 лист./год. Heidelberg інтегрувала Mastermatrix 106 в АСУ ТП Prinect.