Fujifilm розширює напрямок Integrated Inkjet Solutions, що об’єднує струменеві технології Fujifilm Group. Бізнес Fujifilm Integrated Inkjet Solutions в усьому світі буде підтримуватися регіональними офісами Fujifilm в Європі й Америці.

В рамках розширення струменевого напрямку Fujifilm випустила дві нові лінійки друкувальних голівок. Популярність рішення Samba 42000 Printbar System для друку матеріалів прямої поштової розсилки зростає, тому Fujifilm запускає її нову версію з новою назвою та функціями. Система 42K Printbar виходить за рамки прямої поштової розсилки та транзакційного друку та може використовуватися для виготовлення складних картонних коробок, гофропаковання та для іншого промислового застосування.

42K Printbar можна використовувати як додатковий струменевий принтер або як струменевий модуль для гібридних машин. Система 42K Printbar System для однопрохідного струменевого друку розрахована на бажану ширину друку за рахунок використання потрібної кількості друкувальних головок Fujifilm Samba з роздільною здатністю 1200 dpi. Серед нових можливостей системи: спрощений монтаж голівок, можливість дублювання друкувальної голівки для досягнення більш високих швидкості друку або оптичної щільності, чотириколірна конфігурація, автоматичне пропущення місць склейки полотнища.

42K Printbar System може також друкувати монохромні змінні дані — текст, штрих-коди, адреси, логотипи та графіку. Система підтримує формати файлів PDF/VT і відтворює текст від 2 пунктів і штрих-коди від 0,17 мм. Однорядна конфігурація 42K забезпечує швидкість друку до 300 м/хв., дворядна — до 548 м/хв.

Крім 42K Printbar System, Fujifilm вивела на ринок створену у співпраці з Kao Collins модульну систему струменевого друку X-BAR для друку змінних даних. Виробник запевняє, що X-BAR підтримує плавний перехід на сучасні струменеві технології завдяки сумісності з застарілими системами та може бути встановлена ​​на аналогові друкарські машини. У цій технології використовуються друкувальні голівки Fujifilm Dimatix Samba з роздільною здатністю 1200 dpi, що забезпечують високу якість зображення за розміру шрифту від 4 пунктів та штрих-кодів розміром від 0,17 мм. X-BAR забезпечує швидкість друку до 300 м/хв. і пропонується в двох варіантах ширини друку: 10 см і 23 см, що дає змогу легко інтегрувати його у традиційні процеси комерційного друку.

Fujifilm продовжує розширювати лінійку ЦДМ серії Jet Press, яких по всьому світу встановлено вже понад 250. У 2017 р. в Японії розпочато продаж рулонної струменевої ЦДМ Jet Press 540WV з чорнилами УФ-затвердіння для друку гнучкого паковання.

Восени 2021 р. Fujifilm має намір вивести на ринок гнучкого паковання струменеву ЦДМ Jet Press FP 790 з чорнилами на водній основі. Макс. ширина матеріалу — 790 мм, а швидкість друку — 50 м/хв., незалежно від кількості кольорів, роздільна здатність — 1200x1200 dpi. Спочатку машина буде продаватися у Північній Америці, а згодом розпочнуться продажі в Європі та інших регіонах.

Серед основних переваг Jet Press FP790:

  • екологічно чистий процес друку водними чорнилами з праймером на водній основі;
  • можливість післядрукарської обробки (ламінування, поздовжнього різання та виготовлення пакетів) на стандартному обладнанні;
  • висока продуктивність на будь-яких накладах;
  • колірне охоплення більш 90% колірної гами Pantone;

два білих канали для забезпечення високої непрозорості білого.