Як відзначають розробники, в машинах використовується тонер Simitri V — екологічний та оптимізований для досягнення максимальної продуктивності. Він швидко розплавляється і, в поєднанні з максимальною роздільною здатністю, еквівалентною 3600×2400 dpi і технологією формування кольорового растра п’ятого покоління S.E.A.D. X, забезпечує безкомпромісну якість на широкому асортименті носіїв щільністю до 400 г/м² навіть при виготовленні довгих накладів. Передбачено автоматични двобічний друк на матеріалах завдовжки до 900 мм (до 1300 мм без автодуплекса). Максимальний формат паперу — 330,2×1300 мм.

Гнучкість налаштувань дає змогу одному оператору легко виконувати складні проєкти, що включають друк на текстурних матеріалах. За допомогою опції Intelligent Media Sensor IM-101 машина миттєво автоматично визначає тип і характеристики носія. Ще одна опція — модуль IQ-501 Intelligent Quality Care — гарантує стабільність кольору та точність приведення лиця до звороту. Модуль також дає змогу автоматично контролювати якість друку (включаючи зміст тексту і зображень на відбитках при друці змінних даних) в режимі реального часу.

Для ЦДМ пропонуються контролери друку: Konica Minolta IC-609, EFI Fiery IC-318L (з поліпшеною підтримкою друку змінних даних), EFI Fiery IC-319 і Creo IC-316. Вони полегшують інтеграцію ЦПМ з різними системами автоматизації технологічних процесів, включаючи Konica Minolta AccurioPro.

Для нової серії передбачено встановлення до 11 модулів завантаження паперу загальною ємністю до 15 150 аркушів. Також пропонується покращений асортимент фінішних опцій, включаючи модулі для виготовлення брошур, скріплення клеєм, пружинами і дротом.

Для машини доступний вперше представлений для флагманської моделі C14000 автоматичний модуль різання в лінію Konica Minolta TU-510. Він дає змогу виконувати чотирибічне підрізування, нарізку візиток та інших форматів, перфорацію та бігування листів для виготовлення широкого асортименту продукції в лінію.

Розробники обіцяють підвищену надійність ЦДМ. Це забезпечують більш зносостійкі фотобарабани, подвійні коротрони з автоочищенням, оптимізована система проведення аркушів (передбачено вакуумну подачу та повітряний поділ листів) і вдосконалена система приведення паперу.

Старший менеджер напрямку професійного друку Konica Minolta Business Solutions Europe Едуардо Котічіні заявив: «Працюючи в партнерстві з нашими замовниками, ми допомагаємо їм переосмислити підходи до графічних комунікацій в світі, де єдиною константою залишаються зміни. Місія Konica Minolta — підтримувати трансформацію компаній наших клієнтів у всіх секторах та індустріях, пророкуючи потенційні зміни і спільно створюючи рішення. Ми допомагаємо замовникам переходити до більш гнучких підходів».