Уже після випуску моделі 300 вона допрацьовувалася з урахуванням досвіду використання: формат листів було збільшено відносно початкового з 364x515 до 388x524 мм, а швидкість — з 3000 до 3600 циклів в годину. Були й інші доопрацювання, велику частину яких реалізовано і в PFi DI-CUT 310. Пристрій, як і раніше, оснащується магнітним циліндром для встановлення гнучких металевих висічних штампів та опорним без відповідного штампа.

Серед найважливіших нововведень PFi DI-CUT 310: збільшена швидкість — до 4000 циклів на годину, формат листів — 390x520 мм. Мін. довжина висікання тепер становить 50,8 мм (раніше було 80 мм), що дає змогу оптимально розмістити на аркуші SRA3 21 візитівку в сітці 3x7. Стали можливими надійне висікання листів з двостороннім ламінуванням, а також робота з синтетичними паперами.

Покращено систему подачі матеріалів, підвищено її точність. На магнітний циліндр нанесено мітки суміщення, полегшені монтаж і зняття штампа. Як і в попередній моделі, в якості опції пропонується модуль поділу заготовок. Пристрій розроблявся у партнерстві з виробниками магнітних штампів: в США — з Rotometrics, в Великобританії — з Holfield.

У Duplo відзначають, що при висіканні візитівок штамп може витримати близько 200 000 циклів. За середньої вартості магнітного штампа €250 це додає до собівартості висікання одного листа близько €0,00125. Як відзначають розробники, найкращу якість висікання забезпечують штампи з ножами з кутом 60 °.

Машина не забезпечує стабільно високу якість биговки, тому рекомендується застосовувати її для продуктів, де це високоякісна біговка не потрібна. Пристрій доповнює в модельному ряду Duplo раніше випущену систему цифрового планшетного різання з автоподачею PFi Blade B3.

PFi DI-CUT 310 ефективна при випуску візитівок, етикеток, наклейок, папок, листівок, промо- та POS-матеріалів, малоформатного паковання та подарункової фотопродукції. Машина також може ефективно замінити тигельний прес Heidelberg Cylinder при виконанні більшості завдань.