Нова серія включає дві моделі:

  • ColorStream 8133 зі швидкістю друку до 133 м/хв.;
  • ColorStream 8160 зі швидкістю друку до 160 м/хв.

Обидві машини можуть друкувати на крейдованому, переробленому та спеціальному папері з покриттям в рулонах шириною до 560 мм і щільністю від 40 до 160 г/м2 (можливе використання деяких видів паперів щільністю до 220 г/м2). Струменеві голівки Kyocera забезпечують роздільну здатність до 1200 dpi. Місячне навантаження — від 15 до 70 млн А4.

У нових машинах використовуються пігментні чорнила на водній основі, що містять латексний полімер. Вони забезпечують відтворення широкого діапазону кольорів відповідно до стандартів Fogra, глибокий чорний та яскраві насичені кольори навіть на крейдованих паперах без попередньої обробки.

Також в Canon відзначають високий рівень автоматизації нових машин, що дає змогу підвищити продуктивність та ефективність роботи, а також забезпечити високий показник uptime (більше 90% за заявою виробника). Разом з новою ЦДМ можна придбати послугу профілактичного технічного обслуговування, що дасть змогу заздалегідь планувати перерви у виробництві, щоб в подальшому уникнути непередбачених простоїв.

Першу в світі ЦДМ Canon ColorStream 8160 вже встановлено ​​в німецькій компанії DATEV eG, яка є третім за величиною німецьким постачальником ПЗ для бізнесу й одним з найбільших постачальників ІТ-сервісів в Європі. DATEV eG пропонує свої рішення податковим консультантам та їхнім клієнтам (понад 2,5 млн компаній) і виступає в ролі постачальника повного циклу послуг у сфері ділового документообігу. Центр цифрових і друкарських послуг Digital & Print Solution Center (DPSC) розташовано в центральному офісі компанії в м. Нюрнберг, його потреби у друці — понад 1,1 млрд сторінок на рік: від матеріалів для рекламної та інформаційної розсилки до рахунків-фактур, нагадувань, виписок з рахунків і страхових полісів.

Продажі моделі ColorStream 8160 стартували 12 травня 2021 року, а ColorStream 8133 можна буде придбати на початку другого півріччя. Обидві моделі будуть доступні в конфігураціях для чорно-білого та кольорового друку.