Також компанія активно вроваджує зміни задля збереження навколишнього середовища. Як вказано у звіті компанії, група Fujifilm внутрішньо сертифікує та використовує екологічно свідомі продукти в рамках програми “Fujifilm Group Green Value Products” для зменшення впливу на довкілля на суспільство в цілому.

Безпроцесні пластини Fujifilm SUPERIA ZN-II виключають використання агресивних лужних хімікатів, які раніше були потрібними для виготовлення газетних друкарських форм, повністю не використовують воду та електроенергію, а також відходи рідин, пов'язані з розробкою друкарської форми. Крім того, викиди СО2 упродовж усього життєвого циклу продукту були зменшені на 70% (порівняно з попередніми моделями) завдяки усуненню прошаркового паперу, який займав 90% упаковки, поліпшенню довговічності (довший термін служби) та системі вторинної переробки із замкнутим циклом, в якій їх основний матеріал алюміній використовується повторно для виготовлення ідентичних СТР пластин.

Система переробки пластин "Plate to Plate"

Представлена на virtual.drupa друкарська машина Jet Press 750S також створена з урахуванням екологічних стандартів. Наприклад, технологія нанесення, яка використовується у цьому принтері, дозволяє легше переробляти задрукований папір, оскільки завдяки праймеру чорнила не проникають глибоко в структуру паперу, але міцно закріплюються на значному асортименті матеріалів. 

Результати випробувань, проведених Міжнародною асоціацією деінкінгової промисловості (INGEDE) на аркушах, надрукованих Jet Press 750S на папері з покриттям, вказують на рівень обезбарвлення нарівні з офсетною фарбою — 85 із 100 можливих балів.