Струменева друкувальна голівка 1536RC від Seiko забезпечує змінне змочування попередньо надрукованої основи лаком від Actega Terra. Завдяки високій енергетичній ефективності технології adphos aNIR, рідина може випаровуватися з лаку на водній основі в дуже малому просторі. Залежно від швидкості друку та кількості нанесення потрібно лише кілька сантиметрів відстані від сушарки.

Фарби для струменевого друку мають відповідати певним вимогам до в’язкості, щоб бути сумісними з друкувальними голівками. Подальший вміст води в чорнилах вимагає великої витрати енергії на випаровування, щоб отримати добре висушену фарбову плівку на поверхні. Зокрема, в пакувальній промисловості нерідко використовують основи, які деформуються або ненавмисно змінюють колір під нагріванням.

adphos aNIR порається з цією проблемою завдяки низькому поглинанню NIR-опромінення поверхнею для друку. adphos aNIR розшифровується як вдосконалений NearInfraRed. У модулях від adphos витончений потік теплого повітря поєднується зі специфічними властивостями джерел енергії NIR. Найвища щільність енергії, до 1,5 МВт на квадратний метр, може бути досягнута в спектрі довжини хвилі NIR.

На додаток до енергоефективності та невеликих розмірів, aNIR забезпечує сушіння без CO2, зниження енергоспоживання, відсутність простоїв для попереднього нагрівання та споживання енергії при зміні роботи. Ці властивості розчинів adphos aNIR забезпечують повернення інвестицій упродовж декількох місяців. Це високоефективне рішення може бути інтегровано до існуючих або нових рішень для друку як підсилювач або як єдине рішення для сушки для оптимізації існуючих систем друку та забезпечує значне підвищення продуктивності за порівняно низьких інвестицій.

Чотири співпрацюючі компанії, які беруть участь, представлять цю концепцію на панельній дискусії у четвер, 22 квітня 2021 року, о 13:20. як частину virtual.drupa.

За панельною дискусією можна стежити за посиланням.