Asahi Photoproducts, новатор у розробці флексографічних фотополімерних пластин, співпрацює з Esko, глобальним розробником інтегрованих програмних та апаратних рішень для ринку паковання та етикеток, над розробкою інноваційного рішення для виготовлення флексоформ.

CrystalCleanConnect повністю автоматизує виробництво друкарських форм для флексографії, від насвітлення зображення до різання пластини, зменшуючи кількість етапів у процесі виготовлення форм з 12 до лише одного (2,5 хв. замість 36 хв. часу на виготовлення однієї форми).

«Завдяки CrystalCleanConnect ми об’єднали ключові апаратні та програмні технології обох організацій, щоб забезпечити низку проривних переваг від дизайну до друку, — сказав Паскаль Томас, директор Flexo Business з Esko. — CrystalCleanConnect забезпечує більш чисту, екологічно збалансовану роботу, що спрощує процес виготовлення флексоформ, покращує безпеку та підвищує якість друку».

CrystalCleanConnect створює як ділові, так і екологічні переваги для бізнесу. «З вилученням такої кількості етапів процесу ми миттєво скорочуємо час роботи оператора на 90%, що не лише виключає можливість людських помилок, але й сприяє підвищенню ефективності. Якість забезпечується завдяки технологіям Asahi та Esko, які працюють у повній гармонії, а поєднання покращеної ефективності та якості забезпечує в середньому підвищення OEE (Overall Equipment Effectiveness – загальна ефективність устаткування) на 25% у друкарській машині».

Запис презентації CrystalCleanConnec на virtual.drupa

Дітер Нідерштадт, технічний менеджер з маркетингу Asahi Photoproducts, заявив: «Флексографічна галузь прагне спростити свої процеси, одночасно покращуючи якість, послідовність та прибутковість роботи. Такі покращання сприятимуть перетворенню флексографії на революційну поліграфічну технологію, що перебуває в рівновазі з довкіллям. CrystalCleanConnect – це не просто набір доступних процесів виготовлення друкарських форм, що постачаються в режимі реального часу, а цілісний підхід до інтеграції технологій зверху вниз за ланцюжком створення вартості додрукарської підготовки, з використанням автоматизації як основи та серця рішення. CrystalCleanConnect справді розширює межі поточного масштабу автоматизації виготовлення друкарських форм, з готовими до роботи друкарськими формами на виході, а також є першим автоматизованим виробничим рішенням без потреби використовувати вимивні розчинники на основі летких органічних речовин у процесі виготовлення форм». Паскаль Томас додав: «У Esko ми тривалий час працюємо над вдосконаленням виробництва форм з точки зору якості, продуктивності та інтегрованості процесу. Разом з Asahi Photoproducts ми виводимо процес виготовлення флексоформ на абсолютно новий рівень, що дає змогу нашим клієнтам стати ще більш конкурентоспроможними, а також задовольнити сучасні вимоги щодо гнучкого та стійкого постачання. Наша кінцева мета — покращити загальну ефективність бізнесу та прибутковість наших клієнтів».