Xeikon CX30 і Xeikon CX50 «закривають» нішу між Xeikon 3030 REX початкового і Xeikon CX300 і Xeikon CX500 більш високого рівня. Новинки вже доступні для замовлення та демонструються в Глобальному інноваційному центрі Xeikon (Антверпен, Бельгія) «вживу» й онлайн.

Обидві моделі за потреби можна модернізувати. Швидкість друку — збільшити з 20 до 30 м/хв, як у моделей Xeikon CX300 або Xeikon CX500. Ширину Xeikon CX30 (330 мм) — збільшити до ширини Xeikon CX50 і Xeikon CX500 (520 мм).

У нових ЦПМ використовується сухий тонер Xeikon QB, який забезпечує чудову однорідність кольору по ширині рулону та друк з мін. кількістю відходів на широкому спектрі стандартних гнучких матеріалів. Тонер пропонується у таких кольорах: CMYK, червоний, синій, зелений, помаранчевий, екстра-пурпурний, супер-чорний, білий криючий і прозорий, в т.ч. видимий в УФ-променях.

Пігменти, що використовуються в тонері QB, безпечні для харчових продуктів і мають високу світлостійкість. Обидві машини постачаються з контролером друку Xeikon DFE і ПО Xeikon X-800 з можливістю друку змінних даних. З виходом на ринок моделей Xeikon CX30 і Xeikon CX50 портфоліо етикеткових машин Xeikon розширилося до десяти моделей з тонерною та струменевою технологіями.