Тендерний комітет агентства обрав ТОВ «1+1 Інтернет», що входить до групи «1+1 медіа», бо компанія запропонувала найкращі умови управління.
Водночас компанія Коломойського має ще погодити цю угоду в Антимонопольному комітеті — відомство має визначити, чи допустимою буде концентрація активів: чи не отримає «1+1 Інтернет» монопольне становище на ринку, якщо розширить свої можливості завдяки новим медіа в управлінні.
Коломойський звинуватив радника голови Офісу президента Михайла Подоляка у тиску на АРМА, щоби агентство віддало арештований холдинг Курченка в управління компанії Курченка.
У межах кримінальної справи про ухилення від сплати податків та інші злочини прокуратура через суд арештувала активи Курченка, зокрема «Український медіа холдинг». У вересня 2019 року рішенням суду його передали до АРМА.
В управління агентства передали майно, майнові та корпоративні права групи «Український медіа холдинг» (UMH), радіостанції «Голос столиці», Lounge FM і Radio Next, «Авторадіо», «Ретро ФМ»; юридичні особи порталів Bigmir.net, I.ua, Tochka.net; видавничий дім УМХ і його видання «Теленеделя», «Аргументы и факты в Украине», «КП в Украине», «Корреспондент», «Деньги.ua», «Команда», «За рулем»; друкарню «Укрполіграфмедіа», низку рекламних агенцій і сейлзхаусів, мереж розповсюдження преси.
За чинним законодавством АМРА отримує актив в управління лише двох випадків — за рішенням суду або за згодою власника активу.
Після цього відомство проводить тендер та обирає управителя — того, хто буде ефективно управляти активом, зберігати та збільшувати його вартість.
«Дія договору про управління активами припиняється у разі скасування арешту прийнятих в управління активів або їх конфіскації, спеціальної конфіскації, іншого судового рішення про їх стягнення в дохід держави», — пояснює АРМА.
Тобто не можна сказати, що група Коломойського стала власником медіахолдингу Курченка