Не випадково

Й хоча власник «Карбон-Сервісу» Юрій Якимчук зазначає, що інсталяція перших в Україні Konica Minolta bizhub press c1100 чи, як цього разу, Accurio Press C6100 – це частина природного розвитку компанії, й щоразу придбання перших в країні машин – звичайний збіг обставин, зазначимо – це радше свідчить, що друкарня-замовник та ключовий партнер й постачальник устаткування розвиваються в унісон, а їхні життєви цикли збігаються.

Достеменно відомо й те, що «Карбон-Сервіс» ставиться до вибору обладнання вибірково й ретельно вивчає можливості будь-якої техніки, що планує придбати. Й тому на підприємстві інстальовано не всі моделі машин, що їх Konica Minolta випустила останнім часом.

Але із машинами Konica Minolta bizhub press c1100, на зміну яким прийшла Accurio Press C6100, у «Карбон-Сервісі пов’язаний значний за тривалістю та досить продуктивний період розвитку. Першу в Украині таку машину на підприємстві встановлено у вересні 2014 р., у травні 2015 р. – другу, а в серпні 2016 р. – третю. Подібний за потужністю парк устаткування досі не має жодне підприємство цифрового друку в Україні.

Повернемося до тези про ретельний вибір устаткування друкарнею «Карбон-Сервіс». Співробітники компанії мали змогу подвитися машину AccurioPress С6100 на виставці Print 2017, що проходила у Чікаго на початку вересня 2017 року.

Працівники американського представництва Konica Minolta дали вичерпні відповіді на запитання «Карбон-Сервісу», продемонстрували переваги та основні відмінності AccurioPress С6100 від Konica Minolta bizhub press c1100. А вже наприкінці вересня на заході Konica Innovation Institute, який ДП «Коніка Мінолта Україна» провела у Києві, карбонівці знову подивилися машину «наживо».

 

Сказано й зроблено

У замітці з нагоди інсталяції в «Карбон-Сервісі» другої за ліком різальної машини Guowang 78 Юрій Якимчук зазначав на початку грудня 2017 р. «Інвестиції тривають, й у новий рік ми увійдемо із новим як друкарським, так і післядрукарським обладнанням». Справи у власника друкарні не розійшлися зі словами, і от на початку 2018 р. в «Карбоні» інстальовано першу в Україні машину Accurio Press C6100.

Керівник «Карбон-Сервісу» звісно планував у 2018 р. збільшити виробничі потужності – це було пов’язано з плановим розвитком компанії. Пришвидчили рішення щодо нових інвестицій  два фактори: успішно відпрацьований передноворічний сезон та вигідна пропозиція від партнера ДП «Коніка Мінолта Україна». Тому наприкінці минулого року й було підписано угоду щодо придбання чергового устаткування.

Машину Accurio Press C6100 придбано у базовій конфігурації, а основні відмінності машини від Konica Minolta bizhub press c1100 – вдосконалені ключові вузли машини, новий, потужніший із додатковими можливостями RIP, а також можливість друку банерів.

Порівняно з Konica Minolta bizhub press c1100 у Accurio Press C6100 покращено деякі ресурсні запчастини, що відповідають за стабільність передачі кольору на середніх і довгих тиражах, вдалося підвищити поріг щільності матеріалів — до 400 г/м2, у машины з’явилися нові опції і фінішери і, звичайно, істотно оновилися контролери.
90% всіх апаратів для продуктивного друку Konica Minolta продаються з контролером Hikari, спеціально розробленим для машин компанії. Тому Konica Minolta, оновлюючи лінійки обладнання, завжди приділяє величезну увагу потужності і функціональності контролера. Зараз контролери Hikari доповнені технологіями Open API і IWS, що дає змогу встановлювати на них сторонні додатки і створювати на їхній базі сервери з управління робочими потоками в друкарні.
Але головним оновленням в лінійці AccurioPress С6100/С6085 є інтегрований модуль Color Care — IQ-501, який автоматизує підготовку до запуску накладів на машинах і відстежує якість друку на кожному відбитку в режимі реального часу.

Юрій Якимчук досить схвально говорить про компанію-постачальника устаткування: «Рівень, як завжди високий, ми вже розуміємо одне одного з «напівслова». Accurio Press C6100 було доставлено неймовірно оперативно та запущено у найкоротші терміни. І дуже важливо, що це все відбувалося у найзручніший для «Карбон-Сервісу» час. 

 

Зарано спочивати на лаврах

Сьогодні парк устаткування «Карбон-Сервісу» налічує одинадцять друкарських машин, встановлені на київському та регіональних виробничих майданчиках:

  • AccurioPress C6100;
  • Konica Minolta bizhub press c1100 – 3 од.;
  • AccurioPress C2060;
  • Konica Minolta bizhub press  C6000 – 2 од.;
  • Konica Minolta bizhubPRO 951;
  • Konica Minolta bizhubPRO 1051;
  • Konica Minolta bizhubPRO 1100 – 2 од.

Поки що «Карбон-Сервіс», як бачимо, інвестує кошти в устаткування формату SRA 3, але чи варто очікувати найближчим часом інсталяцій устаткування більшого формату? 

«Звичайно ми розглядаємо і вивчаємо обладнання з можливістю друку у більших форматах, — розповідає Юрій Якимчук. — Але сьогодні ми ще бачимо великий потенціал у роботі з форматом SRA3, тому намагаємося бути найбільш ефективними і продуктивними у даному сегменті. Але у майбутньому вірогідно інвестуємо гроші в устаткування більшого формату».

Й це зовсім не обов’язково буде устаткування Konica Minolta, бо, як розповідає Юрій Якимчук, періодичні зустрічі та спілкування відбуваються з усіма основними постачальниками електрографічного устаткування для друку сухим тонером: «Ведемо певні перемовини, отримуємо пропозиції. Але стільки років плідної та ефективної співпраці із ДП «Коніка Мінолта Україна» не проходять марно. Щоб досягнути домовленостей із новими партнерами, варто витратити тижні й місяці, а у випадку з Konica Minolta питання вирішуються впродовж доби або й декількох годин».

 

Плани

Керівник «Карбон-Сервісу» розглядає та вивчає декілька шляхів розвитку, які дещо різняться. «Який із них спрацює, покаже час, говорити сьогодні про щось конкретне трохи зарано», — зазначає Юрій Якимчук.

Втім сьогодні закінчується підготовча робота із запуску чергової філії «Карбон-сервісу» в одному з українських міст. Про деталі цього проекту ми повідомимо вже найближчим часом!