Можливості принтера Mimaki UJF-3042mkII, що змінив у продуктовій лінійці компанії легендарний Mimaki UJF-3042, справді вражають. А завзяті хлопці з «Карбону» знаходять для цієї «робочої конячки» дедалі нові застосування.

Але послухаємо власника «Карбон-Сервісу» Юрія Якимчука.

 

Обладнанням задоволені

«Можна з упевненістю сказати, що ми повністю задоволені УФ-принтером Mimaki UJF-3042mkII і не шкодуємо, що його придбали. «Карбон-Сервіс» максимально використовує можливості Mimaki UJF-3042mkII, друкуючи все й на всьому: це і сувенірна продукція, і малотиражні замовлення з вибірковим лакуванням, і наліпки, й таблички, й чимала кількість робіт, які раніше доводилося друкувати трафаретним способом друку в субпідрядників», — розповідає Юрій Якимчук.

Зазначимо: поки що «Карбон-Сервіс» нагромаджує досвід експлуатації УФ-принтера Mimaki UJF-3042mkII й здебільшого пропонує послуги УФ-друку клієнтам, з якими компанія працює тривалий час.

Але в найближчих планах — активно рекламувати надзвичайно широкі можливості цього УФ-принтера й пропонувати послуги з виготовлення масової рекламно-сувенірної продукції, а також ексклюзивних виробів з високою додатковою вартість більш широкому загалу клієнтів, розширюючи у такий спосіб коло замовників.

УФ-принтер Mimaki UJF-3042

Лазерний гравер Yueming 6040

Зразки робіт, виконаних із застосуванням лазерного граверу Yueming 6040

Галузі застосування УФ-принтера Mimaki UJF-3042II в комплексі з лазерним гравером Yueming 6040:
Сувеніри

  • унікальні сувеніри та промо-подарунки
  • бізнес- та масові – брелоки, візитниці, запальнички, записнички, органайзери, флеш-нагромаджувачі;
  • сувенірні магніти;
  • декоративні підставки під посуд підприємств громадського харчування.

Галантерейні аксесуари.
Іменні таблички, номерки, невеликі інтер'єрні вивіски.

Канцелярське приладдя.
Корпуси мобільних телефонів, планшетів і ноутбуків.
Пам'ятні нагороди і призи зі скла та пластику.

Панелі управління.
POS-матеріали.
Прототипи паковання і ексклюзивне дрібносерійне картонне й пластикове паковання.
Циліндричні предмети — пляшки, свічки, флакони тощо.

Унікальні лакувальні ефекти.

Ексклюзивні визитівки.

  

Нові позиції

Замовникам друкованої продукції компанія «Карбон-Сервіс» добре відома як виробник календарної продукції. Компанією створено інтерактивне «Меню календарів», яке охоплює практично увесь можливий асортимент цього виду продукції.

Але, придбавши УФ-принтер Mimaki UJF-3042mkII та лазерний гравер, друкарня «Карбон-Сервіс» спромоглася запропонувати клієнтам нові цікаві моделі календарів — як квартальних, так і сувенірних.

Найближчим часом завдяки можливостям Mimaki UJF-3042mkII виробничий асортимент друкарні буде дедалі розширено. Наразі Юрій Якимчук не розкриває всіх планів, але щойно в асортименті «Карбону» з’являтимуться нові позиції, про них одразу дізнаватимуться замовники.

 

Вдосконалення, можливості та інноваційні розробки Mimaki UJF-3042mkII:

  • майже на 20% збільшено швидкість друку щодо моделі попереднього покоління;
  • три нових друкувальні голівки, розташовані у шаховому порядку, генерують краплі змінного обсягу;
  • удосконалена конструкція механічної частини: стіл під час друку пересувається, щоб знизити вібрацію та забезпечити точне позиціонування крапель;
  • прямий друк на листових матеріалах і готових виробах завтовшки до 153 мм;
  • максимально висока якість зображення без видимого растра і з безступінчатими градієнтними переходами;
  • два типи чорнил (для різних режимів швидкості, різного рівня еластичності тощо),
  • лак і праймер для найбільш універсального застосування. Праймер використовується для друку на кварцовому склі, металі та «складних» пластиках;
  • автоматичне виявлення та заміна дюз, що засмітилися;
  • система рециркуляції білих чорнил Mimaki Circulation Technology (MCT), що під час роботи підтримує незмінну якість «білого» кольору, скорочує кількість відходів чорнил і мінімізує кількість браку;
  • опція KEBAB для друку на циліндричних предметах тощо (поки «Карбон-Сервіс не придбав цю опцію, але така можливість розглядається).

 

Mimaki UJF-3042mkII використовується у «Карбон-Сервісі» й для вибіркового УФ-лакування, вартість якого досить конкурентна. Ця послуга використовується виключно при виготовленні надкоротких накладів. Це пов’язано із поки ще повільною швидкістю друку машини Mimaki UJF-3042mkII у порівнянні з тонерними машинами.

Потенціал машини величезний, особливо враховуючи інші її можливості, наприклад, багатошаровий (текстурний) друк, спрямований на тактильне відчуття друкованої продукції. «Насправді, навіть один прохід машини вже створює тактильні відчуття задрукованої поверхні, а багатошаровим друком ми ще якісно й не займалися, оскільки вже утворилася черга на друк на цій машині, й нам бракує часу», — коментує Юрій Якимчук.

 

Стратегічні переваги

Сьогодні деякі підприємства оперативного друку інвестують кошти у друкарські машини Ricoh Pro™ C7100 та навчаються працювати з білим кольором та лаком.

Проте «Карбон-Сервіс» прагне набути досвід роботи з білим кольором на Mimaki UJF-3042mkII. У «Карбоні» друкують на Mimaki UJF-3042mkII як чистим білим, так і коліром на темних поверхнях з білим грунтом. «Впевнено можна стверджувати, що білий на цій машині — найпопулярніший колір: за нашим досвідом, витрати білого до інших кольорів становлять 3 до 1», — ділиться спостереженнями Юрій Якимчук.

Він бачить декілька стратегічних переваг Mimaki UJF-3042mkII при створенні преміальної продукції:

  • перелік матеріалів, на яких можна друкувати на Mimaki UJF-3042mkII (складні пластики, скло, метал);
  • відсутність поняття щільності матеріалу;
  • можливість задруковувати матеріали заввишки до 153 мм;
  • якість білого кольору, нанесеного у струменевий спосіб, значно краща за нанесений із застосуванням електрографії сухим тонером;
  • можливість за один прогін наносити криючий білий колір та CMYK.

«Карбон-Сервіс» продовжує експериментувати з друком на різних поверхнях. Перед задруковуванням деяких матеріалів у компанії застосовували праймер, але найкраща адгезія чорнил LUS-120 можлива із застосуванням дещо інших засобів — і частково це «know-how» «Карбон-Сервісу».

 

Висновок

«Ми отримали те, що очікували, і навіть більше. Коли обирали обладнання, то ознайомлювалися із попередніми серіями у демозалі продавця — компанії «Медіапринт», оскільки саме моделі Mimaki UJF-3042mkII там ще не було. Новітня модель має дещо кращі технічні можливості та економічні показники, й у ній використовуються нові, більш функціональні та економічні чорнила, реальність перевершила наші сподівання», — підсумовує Юрій Якимчук.

 

З усіх додаткових питань звертайтеся:

Людмила Шклярук,

менеджер ТОВ «Карбон-Сервис»

Тел./факс: +380 (44) 528-24-91

Тел./факс: +380 (44) 494-24-91 (багатоканальний)

внутр.: 709

GSM: +380 (67) 507-27-11

+380 (99) 534-38-42

Е-mail: 5282491@karbon.com.ua