#1 2017-03-10 18:24:28

agarkov
Администратор
Зарегистрирован: 2014-03-31
Сообщений: 660

PUR-біндер BW-T9E Perfect PUR у друкарні «Карбон-Сервіс»

До кола київських друкарень, що надають послуги з PUR-скріплення друкованої продукції, нещодавно приєдналося провідне підприємство з промислового цифрового друку «Карбон-Сервіс».
Ця відома друкарня придбала PUR-біндер BW-T9E Perfect PUR китайського виробника Boway. Постачальник устаткування — Baden Project.

«Чому вирішили придбати PUR-біндер, для виробництва якої продукціївикористовуватимете пристрій?», — запитали ми в Юрія Якимчука, власника друкарні «Карбон-Сервіс».
Юрій Якимчук: Ми давно цікавилися цим видом клейового кріплення, але не відчували аж надто високого попиту на послуги з PUR-склеювання через дещо вищу вартість послуги у порівнянні з традиційним склеюванням.
Але за останній рік кількість запитів на PUR-клей стрімко зросло, й, відповідно, придбати спеціалізоване устаткування для нанесення PUR-клею стало для нас нагальною потребою. Як свідчить досвід, для цифрової друкарні, через властивості PUR-клею та повністю цифрове управління біндером, PUR-біндер є значно ефективнішим, ніж звичайний термобіндер.
Тому надалі ми плануємо використовувати пристрій BW-T9E Perfect PUR для виготовлення всієї нашої цифрової продукції, де використовується клейове кріплення. Адже наше придбання дає змогу працювати з широким діапазоном крейдованих, офсетних паперів та картону масою 45-350 г/м2;
10e3bae2cb7e8cd8928e25ec2f6abe67.jpg
Print+: На ділянці постпресу вам бракувало саме PUR-біндера? Це найбільш нагальна потреба?
Ю. Я.: Так, ми почали відчувати незручності через відсутність такого обладнання у післядрукарському парку. Внаслідок цього були змушені шукати компроміси із замовниками, оскільки нерідко, замовляючи послуги з PUR-склеювання в інших друкарнях, порушували терміни виготовлення продукції. Але в усіх подібних випадках замовники прагнули саме отримати послуги с PUR-склеювання та готові були за це платити.

0464fb4ba3535f54bac15118c736e79f.jpg
Print+: Якими були обсяги інвестицій та схема придбання PUR-биндера BW-T9E Perfect PUR?
Ю. Я.: Обсяг інвестицій можна співставити з вартістю непоганої цифрової машини Pro-класу, а купували ми біндер за стовідсотковою передплатою.
 
Print+: Ви впевнені, що з азійським обладнанням Boway зможете бути цілком конкурентними на ринку? Розглядали можливість придбати біндер європейського виробництва?
Ю. Я.: У післядрукарському парку ми маємо декілька одиниць устаткування Boway (різальні системи Boway 520V/460V, бігувальний пристрій Boway NCC330, обладнання для виготовлення твердої палітурки – ред.), й це устаткування успішно та якісно конкурує на ринку із обладнанням японських і німецьких виробників, тому сумнівів у нас не виникало.
Звісно, ми розглядали інші варіанти, але вивчивши принцип роботи та структурну будову обладнання, принципових розбіжностей не виявили, окрім однієї — це ціна. Розвіяло наші мінімальні сумніви й прискорило фінальне рішення відвідування виставки drupa 2016, де ми мали змогу порівняти PUR-біндери багатьох виробників.
 
Print+: Чи є досвід експлуатації PUR-біндерів Boway в Україні?
Ю. Я.: Сьогодні PUR-біндер BW-T9E Perfect PUR — перший і єдиний в Україні. Нас це аж ніяк не лякає, оскільки постачальником обладнання є наш багаторічний партнер,
компанія Baden Project, яка якісно та відповідально виконує всі гарантійні зобов’язання.
 
Print+: Перші тести вже проведено. BW-T9E Perfect PUR виправдав ваші сподівання?
Ю. Я.: Поки що ми у захваті, сподіваюся, це надовго. У порівнянні до нашого класичного напівавтоматичного термобіндера, це маленький, такий собі, космічний кораблик, де все налагоджується миттєво і за допомогою сенсорного екрану.
 
Print+: Які подальші напрямки інвестицій «Карбон-Сервісу»?
Ю. Я.: Найближчим часом плануємо інвестувати у обладнання і програмне забезпечення, котре виведе нас на абсолютно новий якісний і швидкісний рівень роботи з кольором. Плануємо інвестиції й у виробниче обладнання цифрового друку, незабаром ми будемо працювати із білим кольором і не лише smile.

Offline

Подвал доски

Под управлением FluxBB