#1 2017-05-30 18:06:17

agarkov
Администратор
Зарегистрирован: 2014-03-31
Сообщений: 660

AccurioPress 2060 у партнерів "Карбон-сервісу" в Рівному

article_cover.jpg?6430833
Торік у квітні провідна друкарня цифрового промислового друку «Карбон-Сервіс» придбала одразу дві машини для монохромного друку нової серії Konica Minolta bizhub PRO 1100, одну з яких було встановлено на виробничому майданчику у Києві, а іншу у партнерів «Карбону» в м. Рівне («Оперативна поліграфія ‘‘Спрінт’’»).
А наприкінці серпня 2016 р. «Карбон-Сервіс» інсталював чергову, вже третю за ліком друкарську машину Koniсa Minolta bizhub PRESS C1100. Отже, загальна кількість машин классу Pro у «Карбон-Сервісі» сягнула восьми.
Цього року компанія інвестували у зміцнення постдрукарського напрямку, придбавши PUR-біндер BW-T9E Perfect PUR, а також у обладнання для виготовлення рекламно-сувенірної продукції — настільний УФ-принтер Mimaki UJF-3042mkII та лазерний гравер Yueming 6040. Погляди на економіку цифрового друку змінюютьсяУ останній публікації про «Карбон-Сервіс» ми анонсували чергову інсталяцію, що мала відбутися у травні – йдеться про повноколірну машину новітньої серії Konica Minolta AccurioPress 2060, що її було встановлено у друкарні-партнері («Оперативна поліграфія ‘‘Спрінт’’») в м. Рівному.

Рік тому в інтерв’ю нашому журналу власник друкарні «Карбон-Сервіс» Юрій Якимчук казав, що інсталяція Konica Minolta bizhub PRO 1100 у Рівному може змінити погляд на монохромний друк у регіоні. «Чи справдилися сподівання?», – запитали ми в Юрія цього разу.
«У тому регіоні не було жодної машини такого класу і з такими можливостями, як Konica Minolta bizhub PRO 1100. Погляди замовників дійсно змінилися й змінюються донині. Ситуація на ринку цифрового друку західного регіону нагадує ту, що була у Києві років п’ять тому. Більшість замовників розуміють, що краще та ефективніше друкувати на професійній та потужній машині, ніж мати з десяток офісних машин і з ними «мучитися», — говорить Юрій Миколайович.
Торік на ринку значно зросли обсяги як монохромного, так і кольорового цифрового друку. Ця тенденція зберіглася й цього року. Що ж до партнера «Карбон-Сервісу» у Рівному, то в нього обсяги монохромного друку значно переважають обсяги кольорового.
Нові інвестиції в устаткування цифрового друку
Тим не менше чергова інсталяція у друкарні партнері «Карбон-Сервісу» – це повноколірна машина новітньої серії Konica Minolta AccurioPress C2060.
Нагадаємо, що серію устаткування для цифрового друку AccurioPress C2060/C2070 Konica Minolta розпочала продавати в Україні у лютому.
Коментуючі нові інвестиції, Юрій Якимчук зазначає: «Було оновлено обладнання, яке завдяки нововведенням дасть змогу дещо збільшити швидкість друку замовлень і, безумовно, підвищить їхню якість, також дозволить оптимізувати затратну частину підприємства».
Друкарську машину Konica Minolta bizhub С6000, що використовувалася у компанії («Оперативна поліграфія ‘‘Спрінт’’») раніше, власники планують або продати, або інсталювати у інших клієнтів-партнерів. Наразі ведуться перемовини.
 

Основні мотиви інсталяції Konica Minolta AccurioPress C2060 — оновлення обладнання та підвищення якості друку.

 
Нагадаємо, що при складанні машин продуктивного друку Konica Minolta дотримується модульного принципу. Отже, придбавши машину, друкарня може поступово нарощувати
потужності виробництва, інсталюючи додаткові опції для подачі паперу й фінішної обробки. Наприклад, термоклейовий або буклетний модуль.
Тонер Simitri HDE, що використовується в AccurioPress C2060, має більш низьку температуру закріплення, в порівнянні з Simitri HD, який застосовувався в моделях більш ранніх поколінь, а також інший склад. Це дає змогу друкувати на більш широкому діапазоні матеріалів, в тому числі, на пластиках, та отримувати більш природні кольори відбитків.
Інші переваги машин новітньої серії – можливість налаштовувати панель управління під вимоги користувача та встановлювати додатки безпосередньо у новітній вбудований контролер IC-603A.
У машинах Konica Minolta AccurioPress C2060/C2070 є цікаве оновлення для друкарень — нові касети подачі паперу. А при роботі з вакуумною касетою PF-707 ці машини можуть друкувати у дуплексі на папері щільністю 350 г/м[sup]2[/sup].
А спеціальна касета LU-202XL дає змогу автоматично подавати в машину не лише звичайний форматний папір, але й банери завдовжки до 1200 мм.
 

Фактично машини нової серії AccurioPress C2060 дають змогу в одній комплектації вирішити одразу декілька завдань: класичний листовий друк з простою післядрукарською обробкою, друк банерів та їхнє фальцювання та друк конвертів.

До машин нової серії було додано декілька нових модулів. Наприклад, новий вихідний лоток OT-510 з ємністю до 2000 аркушів.
 
Таблиця 1. Технічні характеристики AccurioPress C2060
[table][tr][td]Параметр[/td]
[td]Значення[/td]
[/tr]
[tr][td]Швидкість друку, А4[/td]
[td]61 стор./хв.[/td]
[/tr]
[tr][td]Швидкість друку, А3[/td]
[td]33 стор./хв.[/td]
[/tr]
[tr][td]Швидкість друку, SRA3[/td]
[td]31 стор./хв.[/td]
[/tr]
[tr][td]Роздільна здатність[/td]
[td]1200x1200 dpi x 8 bit[/td]
[/tr]
[tr][td]Градацій[/td]
[td]256[/td]
[/tr]
[tr][td]Контролер[/td]
[td]IC-603A, навісний контролер друку Hikari KM, 14 GB RAM, 3TB GB HDD[/td]
[/tr]
[tr][td]Щільність паперу[/td]
[td]62-300 г/м2 (350 г/м² — додатково*)[/td]
[/tr]
[tr][td]Формат паперу[/td]
[td]A5-A3+ (330x487 мм)[/td]
[/tr]
[tr][td]Площа друку[/td]
[td]323x480 мм
323x1195 мм (баннер)[/td]
[/tr]
[tr][td]Ємність подавальних лотків[/td]
[td]До 7500 листов[/td]
[/tr]
[tr][td]Ємність вихідних лотків[/td]
[td]До 13600 листов[/td]
[/tr]
[tr][td]Габарити[/td]
[td]800x903x1076 мм[/td]
[/tr]
[tr][td]Вага[/td]
[td]316 кг[/td]
[/tr]
[/table]
 
Подальші плани
Ми спитали у Юрія Миколайовича, чи є в нього сподівання на подальший розвиток ринку промислового цифрового друку й на те, що на ньому знадобляться рулонні друкарські машини, устаткування ф. В2?
Чи «Карбон-Сервіс» й надалі робитиме ставку на продуктивні системи листового друку в третьому форматі?
«Сподівання на бурхливий розвиток ринку, безумовно, є, — зазначає Юрій Миколайович. —  шкода, що сьогодні це лише сподівання, оскільки наш ринок поки не готовий до такого новітнього та технологічного устаткування, як, наприклад, AccurioJet KM-1. Ми пильно слідкуємо за розвитком цього напрямку та інсталяціями таких машин у світі. Що стосується наших інвестицій, то це поки що будуть нові машини у третьому форматі».
Юрій Якимчук зазначає також, що на ринку наразі є активний попит на тонерні машини із використанням білого кольору, але про активне використання білого кольору у цифровому промисловому друці поки що не йдеться, це скоріше — додаткові можливості.

Offline

Подвал доски

Под управлением FluxBB