Хітозан, що отримується з хітинового ендоскелета ракоподібних, є натуральним полімером, нетоксичним і біорозкладним, але має слабкі бар’єрні та антимікробні властивості. Групі вчених під керівництвом професора Вон Хо Пака з Національного університету Чунгнам вдалося включити поліфенольну сполуку, галову кислоту для отримання кон’югату хітозану (CS-GA).
Галова кислота видобувається з рослинної сировини і добре відома своїми чудовими антимікробними та антиоксидантними властивостями, тому отримана сполука захищає фрукти та овочі від усихання та гниття, запобігаючи втраті води та газообміну, знижуючи потребу в охолодженні або консервації. Також нова плівка чудово блокує УФ-випромінювання, запобігаючи знебарвленню продуктів. Тестування новинки на міні-бананах та томатах черрі продемонструвало її ефективність щодо збереження їхньої свіжості та захисту від пошкоджень при транспортуванні.