Компанія Neschen, яка пропонує клейкі покриття та плівки для ламінаторів, засобів захисту книг і різноманітних промислових застосувань, була врятована від банкрутства компанією Blue Cap у 2016 р., яка намагалася змінити компанію. Тепер очікується, що Neschen отримає дохід у €200-220 млн зі скоригованою рентабельністю EBITDA 9,5-10,5% у 2024 році.

«Ми дуже раді вітати Neschen у родині ATP, – сказав Даніель Хейні, генеральний директор ATP Group. — Це придбання має не лише збільшити наші виробничі потужності, а й підтримати нашу спільну прихильність до сталого розвитку.

Разом ми продовжуватимемо лідирувати на ринку з інноваційними рішеннями без розчинників». Придбання зміцнило виробничі потужності ATP і розширило портфоліо більш стійких продуктів, враховуючи, що Neschen зосереджується на клеях без розчинників. Це також підвищить стійкість ланцюга постачання ATP, розширить охоплення ринку та додасть більше продуктів для сегмента поліграфії.

Керуючий директор Neschen Нільс Гонша сказав: «Blue Cap підтримував нас дуже тісно та в дусі партнерства впродовж останніх кількох років.

Ми вдячні всій команді за стратегічну підтримку та цінний досвід, що дозволило нам значно зміцнити наші позиції на ринку».

Геннінг фон Коттвіц, генеральний директор Blue Cap, зазначив: «Я дуже радий, що ми можемо продати Neschen відповідному стратегічному інвестору в складних економічних умовах. Цей продаж реалізує наш найкращий підхід до власників і є послідовним кроком, що створює цінність для Blue Cap.

Завдяки цій події наші акціонери отримують вигоду від збільшення вартості, якого ми змогли досягти в Neschen за останні роки».