Стажер, 20-річний Райлі Макрей-Даффі, був «видатним» активом для компанії з моменту приєднання та прикладом того, скільки виграють і працівник, і роботодавець від сприятливого робочого середовища, за словами Грега Жірарда, керуючого директора CX Services.

«Усе залежить від Райлі, — сказав він Printweek. — Коли ми вперше зустрілися з ним, він був досить сором’язливим, але відчував дивовижний ентузіазм – можна було просто сказати, що він справді хороший хлопець». Як учень із цифрового друку Макрей-Даффі допомагає керувати повсякденною роботою ЦДМ Xerox Versant 4100, 2100 і 180, гільйотин та фальцесклейок і також допомагає з адмініструванням відправки пошти. «Раніше я працював на складі пекарні, і це була хороша робота, — сказав Макрей-Даффі. — Але я хотів знайти місце, де я міг би побудувати кар’єру, а не просто мати роботу. CX Services запропонувала мені таку можливість, і я радий продовжувати розвивати свої навички в цифровому друці».

Синдром Аспергера, на який хворіє Райлі Макрей-Даффі, це різновид аутичної хвороби, що зазвичай ускладнює розуміння соціальних сигналів і невербальної комунікації. Хвороба робить Райлі нейродивергентним, тобто його мозок працює інакше, ніж у середньостатистичної «нейротипової» людини. Нейродивгенція також може включати такі розлади, як дислексія, СДУГ або хвороба Туретта, і часто підпадає під захищену характеристику відповідно до Закону Великої Британії про рівність.

Близько 15% населення Великобританії є нейродивергентами. Як і будь-яким людям з інвалідністю, нейродивергентним людям просто потрібна невелика підтримка, сказав Грег Жірард.

«У всіх нас є свої особливості та сфери, де нам потрібна підтримка. На посаді Райлі так багато людей, яких просто потрібно зрозуміти й привернути до себе.

«Я хочу поширити інформацію – я хотів би, щоб люди це зрозуміли. Якби лише два-три підприємства взяли людей з інвалідністю та належним чином їх підтримали, їхній внесок у суспільство був би десятикратним. Ми від самого початку знали, що це буде виклик для компанії, але нам дуже пощастило, і ми знайшли Джейн Страттон, репетитора та фахівця з когнітивного навчання. Вона спеціалізується в цій галузі та може допомогти нейродивергентним людям підвищити свої навички в сферах, де їм може знадобитися допомога, — сказав Жірард. — Райлі входить до 97% процентиля для певних сфер [інтелекту] – і я говорю глобально – але, очевидно, є певні речі соціального характеру, з якими він відчуває більше труднощів. І маючи лише годину на тиждень, вона неймовірним чином допомогла Макрею-Даффі».

Жірард і команда CX Services познайомили Страттон з місцевими школами, в яких дуже мало бюджету («на один день навчання») для звичайних вчителів, щоб повноцінно допомагати неврологічним учням.

Макрей-Даффі надзвичайно відданий своїй роботі, додав Жірард, і має природну здібність до стилю роботи, орієнтованого на процес друку.

«Він відданий на 100%. Це цілеспрямована робота, друк. Ви просто знаєте, що коли він використовує гільйотину, він використовуватиме її 99 разів зі 100 саме так, як це має бути зроблено – він виконує завдання чітко. Райлі є активом для організації», — додав Джон Ламонт, директор з технічних служб CX Services. — Його трудова етика надзвичайна. Він чудова особистість і є фантастичним членом команди. Райлі знає, що робить, і просто продовжує це робити. Він любить бути зайнятим і працює цілком самостійно, без нагляду».

У CX Services близько 20 постійних співробітників на ділянці Dunoon.