Одна з провідних українських друкарень «Поліграфічна компанія ″Укрпол″» взяла на себе виробництво флексографічних форм, встановивши систему Flexcel NX 4260 від Miraclon. Система виготовлення форм, поставлена ​​компанією Uniprint, представником Miraclon в Україні, є частиною значної інвестиції у виробництво флексографічної продукції в Укрпол. Нещодавно компанія встановила флексомашину шириною 670 мм, а незабаром планується встановити ще більшу машину, шириною 1300 мм.

Система Flexcel NX і машини розташовані в новому спеціальному флексографічному цеху на заводі «Укрполу» в м. Стрий Львівської області.

«Укрпол» пропонує замовникам паковання всі чотири варіанти виробництва: глибокий та офсетний друк (сукупно — 70% продукції), флексо – 25% і цифровий – 5%. Проте технічний директор Андрій Бойчук каже, що компанія побачила можливість збільшити частку флексографії:

«Для кожного процесу є свої види продукції, але створені умови для того, щоб флексографія займала більшу частку.

Менша довжина накладів і більш жорсткі терміни доставки підкреслюють її сильні сторони та надають перевагу перед таким процесом, як глибокий друк. Це також більш стійкий процес.

Ми спостерігаємо, як клієнти, що піклуються про витрати, час і екологічність, переходять до флексографії.

Я очікую, що ця тенденція збережеться, і технологія Flexcel NX робить значний внесок у нашу трансформацію в сучасний процес виробництва високоякісного паковання».

Укрпол провів ретельний ринковий аналіз, але звернувся до Miraclon за системою Flexcel NX і вважає, що це найкращий технологічний варіант, який забезпечує найкращу ефективність друку.

Заснована в 1997 р., компанія «Укрпол» виробляє паковання для провідних брендів у багатьох галузях, вкл. харчову, фармацевтичну, косметичну та побутову продукцію.

У компанії працює майже 600 людей на двох заводах у м. Стрий, які мають понад 23 000 м² виробничих площ.

Майже 30% продукції експортується до Німеччини, Бельгії, Польщі, Швеції, Чехії та Домініканської Республіки.