Директор з технологій і продажів компанії Heidelberg д-р Девід Шмеддінг вказав на зростаючий глобальний попит на гнучке паковання «з екологічно чистого виробництва, економічно ефективну, придатну для вторинної переробки та компостування», при цьому потенційний ринок розглядається як головна сфера зростання для виробника.

«У нашій співпраці з Solenis ми прагнемо до економічно ефективного виробництва пакувальних рішень для харчової промисловості, орієнтованих на ефективність і сталість», — сказав він.

Обидві фірми працюватимуть над оптимізацією різних залучених компонентів, включаючи хімічний склад бар’єрних покриттів і процес нанесення на Boardmaster.

Штаб-квартира Solenis розташована в США, в компанії працює близько 16 500 співробітників по всьому світу. Solenis належить Platinum Equity, яка має три науково-дослідні та дослідно-конструкторські центри в Німеччині. Продукція фірми використовується у багатьох галузях промисловості, вкл. виробництво харчових продуктів і напоїв, целюлозно-паперову промисловість. Її асортимент включає Contour, бар’єрне покриття, що не містить PFAS, стійке до масла та жиру, а також покриття на основі біовоску TopScreen для харчового паперового паковання.

Старший директор зі стратегічного маркетингу Solenis Вільям Кюкер прокоментував: «Компанії, що займаються виробництвом паковання, перебувають під зростаючим тиском щодо оптимізації процесів, одночасно досягаючи амбітних цілей сталого розвитку. Наше партнерство з Heidelberg розширює межі того, що можливо для виробників паперового паковання. Завдяки поєднанню найсучасніших технологій друку та інноваційних, високоефективних спеціальних покриттів виробники паковання можуть підвищити операційну ефективність і продуктивність продукції, одночасно задовольняючи зростаючий попит на екологічні продукти та процеси».

Heidelberg продемонстрував машину Boardmaster на виставці drupa на початку цього року, а машину встановлено в демонстраційному центрі на заводі у Віслох-Вальдорфі. Boardmaster стане частиною експозиції на майбутніх Heidelberg Days, які відбудуться 21-22 жовтня. Її конфігурацію можна масштабувати залежно від вимог клієнта, а ширина полотнища становить 850 мм, 1000 мм, 1400 мм і 1650 мм.

Heidelberg також представить інформацію про Solenis і про пакувальні пропозиції в цілому на виставці Fachpack Нюрнберзі, яка відбудеться 24-26 вересня.