Ілюструючи бачення Heidelberg як постачальника комплексних рішень для всіх сучасних процесів друку – тонерного, струменевого цифрового друку, офсетного друку, флексодруку – MatteJet за підтримки робочого процесу Prinect був розроблений в інноваційному центрі Gallus у Санкт-Галенні, Центрі досвіду Gallus.

На Labelexpo Americas 2024 компанія Gallus виступила разом із Heidelberg, щоб продемонструвати, як ця трансформаційна інновація вирішує одну з ключових проблем, що історично обмежувала розвиток цифрових струменевих технологій. Відвідувачі виставки також дізналися, як MatteJet трансформує весь сегмент ринку етикеток для вина та спиртних напоїв і надає переробникам ключ до прибуткової нової сфери розвитку бізнесу.

Глянсове покриття, властиве цифровій струменевій технології, було однією з головних перешкод для її широкого впровадження на етикетках і пакованні, зокрема в сегментах преміум-класу, таких як етикетки для вин і алкогольних напоїв, де бренди традиційно очікують вишуканого матового покриття. Донині цього можна було досягти лише за допомогою звичайного друку або обладнання для постобробки для використання матових лаків.

Технологія Gallus MatteJet вперше дозволить переробникам отримати високоякісну матову обробку одним натисканням кнопки, без заміни чорнил, фарби чи додавання лаку для нанесення, усуваючи потребу у зовнішніх процесах обробки або окремих звичайних машинах. Усунувши одну з ключових перешкод, які традиційно обмежують розширення струменевого друку, новий інноваційний процес Gallus відкриває величезну можливість для переробників отримати доступ до високоприбуткового сегменту ринку.

Важливо, що MatteJet також дозволить більшій кількості переробників і брендів, ніж будь-коли раніше, користуватися перевагами цифрового друку, такими як більш прибуткові короткі наклади, персоналізація та друк на вимогу, що означає величезний стрибок у цифровій трансформації галузі.

«Розробка технології Gallus MatteJet — ключовий момент в еволюції струменевого друку, що відкриває світ нових можливостей і, зрештою, повністю трансформує саму основу того, що можливо завдяки струменевим технологіям, — коментує Даріо Урбінаті, генеральний директор Gallus Group. — Відкривши матове покриття для цифрових струменевих принтерів, ми зможемо зробити абсолютно новий сегмент ринку доступним для конвертерів без значних інвестицій в окремі офсетні рішення, підвищуючи прибутковість і демонструючи наше прагнення побудувати нову еру гнучкості, яка дозволить нашій промисловості процвітати в довгостроковій перспективі».

Розроблена для інтеграції з блоком цифрового друку Gallus, нова технологія MatteJet також представляє подальше розширення концепції Gallus System to Compose, яка забезпечує безпрецедентний рівень сумісності між провідними лінійками продуктів. За допомогою System to Compose виробники можуть додавати, налаштовувати та видаляти секції до свого Gallus One із розвитком потреб свого бізнесу, щоб охопити параметри робочого процесу та обслуговування, а також обладнання.

Концепція System to Compose є ключовою для того, щоб виробники могли рухатися, адаптуватися та, отже, процвітати в довгостроковій перспективі, а MatteJet тепер надає додаткову частину цього пазла.

Остання версія Gallus One зі збільшеною шириною полотнища 430 мм відкриває більше можливостей застосування, ніж будь-коли раніше. Відвідувачі стенду на Labelexpo Americas побачили можливості, доступні за допомогою нещодавно розширеної колірної гами, з інтеграцією чорнил Orange і Violet Saphira, розроблених спільно з Heidelberg, що допомагають переробникам виділитися на полицях для диференціації бренду.

Heidelberg також демонстрував різні аспекти пропозиції торговельних марок разом із Gallus, яка нещодавно продовжила свою експансію в нові бізнес-сфери, зміцнюючи свою позицію лідера в наданні наскрізних рішень. Разом вони висвітлили низку інновацій у сфері етикеток, включаючи останні розробки рішень для трафаретного друку Screeny® і ПЗ для робочих процесів Prinect.

Prinect, основа System to Compose від Gallus, є ключем до оцифровування виробництва та реалізації розумної, підключеної друкарні майбутнього, яку оживлять на стенді Labelexpo (3523). Як дочірня компанія Gallus залишається важливою опорою стратегії розвитку компанії на ринку паковання та етикеток, що продовжуватиме відігравати ключову роль у майбутньому Heidelberg.