ЧУТКИ ПЕРЕБІЛЬШЕНІ

Останнім часом навколо подальшого розвитку корпорації Xerox з’явилося чимало пліток на тлі повідомлень про поглинання СП Fuji Xerox корпорацією Fujifilm, зворотнього викупу акцій у ключового акціонера Карла Ікана, скорочення виробничої програми (відмова від випуску легендарних Xerox® Nuvera® та Xerox® iGen®), неучасті у виставці drupa та падіння доходу у другому кварталі.

Деякі конкуренти цим користуються та поширюють чутки, що Xerox закриває бізнес Production System Group, пов’язаний з продажем продуктивних систем друку. Але виробничий друк був і залишатиметься ключовим напрямком Xerox. Компанія є лідером на ринку рішень на основі послуг і програмного забезпечення, надаючи клієнтам інструменти для успішної навігації та досягнення успіху у світі цифрової трансформації.

Недарма генеральний директор Xerox Стів Бандровчак зазначив: «Очікується, що збільшення кількості замовлень, покращення продажів і впровадження нових продуктів сприятимуть зростанню доходів у другій половині року. Нова операційна модель Xerox, яка є більш оптимізованою та тісно пов’язаною з покупцями наших продуктів і послуг, забезпечує операційні вдосконалення, потрібні для збільшення скоригованого операційного доходу і повернення до двозначної скоригованої маржі операційного доходу до 2026 року».

Й хоча від участі у drupa 2024 корпорація Xerox вирішила відмовитися, компанія провела у квітні захід «Xerox Production Print Week», запросивши замовників у свій Innovation Centre в Лондоні. «Не бачу проблеми, що нас не було на drupa цього року – побачимося за чотири роки», – зазначає Ігор Холод.

Рішення призупинити випуск Xerox® Nuvera® та Xerox® iGen® – цілком зважене.

Чутки про зупинки у розвитку напрямку обладнання для промислового друку не відповідають дійсності, підкреслюють представники Xerox Україна. По-перше, рішення призупинити випуск Xerox® Nuvera® та Xerox® iGen® – є необхідним кроком і частиною процесу reinvention (переосмислення), оскільки компанія глибоко працює над розвитком свого портфоліо для узгодження з мінливими потребами клієнтів ринку комерційного друку. Усвідомлюючи зміни в друкарському ландшафті, такі як скорочення монохромного друку, компанія приймає обґрунтовані рішення, які сприятимуть подальшому зростанню та майбутньому успіху клієнтів.

Xerox® Nuvera® та Xerox® iGen® свого часу були машинами топ-рівня, про що свідчить величезна кількість інсталяцій у світі. Це обладнання надзвичайно популярне й на ринку second-hand, де продається в тому числі в Україну, та продовжує працювати, маючи величезні пробіги.

Очікується, що виконання замовлень для iGen® і Nuvera® триватиме до вичерпання запасів (до кінця 2024 року). Надалі компанія забезпечить високий рівень якісної підтримки для цих платформ, на який сподіваються клієнти впродовж терміну дії їхніх контрактів включно до 31 грудня 2030 року.

Світ змінився, й на авансцену вийшли інші цифрові друкарські машини. Зокрема прямою заміною iGen® можна вважати Xerox® Iridesse® Production Press, а Nuvera® – PrimeLinkB, котрий вже продемонстрував в т.ч. і в Україні свою спроможність виходити за рамки заявлених можливостей і стабільно друкувати в кратно більших, ніж рекомендовані навантаження.

ТОЧКИ ЗРОСТАННЯ

Продуктивні системи друку Xerox® Iridesse®, Xerox® Versant® Press і Xerox® PrimeLink® продовжують розвиватися та задовольняють потреби клієнтів у широкому спектрі додатків, від виготовлення фотобуків і книг до складаного картонного паковання. Ця лінійка машин пропонує масштабовані рішення для широкого діапазону виробників, включаючи салони оперативного друку, комерційні друкарні та агенції, друкарські підрозділи великих промислових підприємств. Можливості для подальшої експансії ЦДМ цих лінійок – значні.

Xerox® Iridesse®, Xerox® Versant® Press і Xerox® PrimeLink® оснащені технологією Xerox і підтримуються нещодавнім багаторічним контрактом, підписаним із FUJIFILM Business Innovation Inc, стратегічним постачальником Xerox.

Xerox продовжує розвивати відзначений нагородами виробничий портфель. Нові доповнення включають сервери друку Xerox® на базі Fiery™ для Iridesse®, Versant 4100 і Versant 280, призначені для підвищення продуктивності та якості зображень, а також хмарне рішення Xerox® FreeFlow® Vision Connect, яке забезпечує видимість і контроль виробничих операцій у реальному часі.

Xerox лідирує в галузі з Beyond CMYK In-Line Embellishments, що охоплює найширші можливості на ринку з прикрашання друкованої продукції. Це дає змогу постачальникам послуг друку диверсифікувати бізнес за допомогою програм, які допомагають їхнім клієнтам виділятися з натовпу та отримувати більший прибуток.

Одним із основних стратегічних пріоритетів Xerox є довгостроковий успіх клієнтів. Це включає впровадження інноваційних та диференційованих рішень на основі найкращого у своєму класі обладнання для друку в неперевершеній наскрізній виробничій екосистемі для підвищення продуктивності та підвищення прибутковості.

Виробнича екосистема Xerox, розроблена для цифрової трансформації, включає п’ять елементів: продуктивність, автоматизація робочого процесу, надання послуг на основі штучного інтелекту, безпека даних і стійкість. Використовуючи пакет програмного забезпечення Xerox® FreeFlow® Workflow, клієнти Predictive AI Pro та XMPie® можуть досягти більшої продуктивності та конкурентоспроможності від додрукарської підготовки до фінішної обробки, максимізуючи вартість своїх інвестицій.

Зазначимо, що сьогодні у київському офісі компанії, що підпорядковується безпосередньо офісу Xerox LTD у Лондоні, перебуває штаб-квартира Xerox CIS, з досить великою зоною відповідальності (країни Середньої Азії, Кавказу).

Впроваджено глобальну модель роботи: підтримка, маркетинг, продажі розосереджені по всій Європі. Це звичайна історія для корпорації, що працює на міжнародному рівні. Відповідно, фахівці українського представництва Xerox підтримують контакти зі співробітниками в різних країнах, що надають підтримку за будь-якими напрямками. Отже, компанія Xerox Україна успішно інтегрувалася до глобальної спільноти корпорації й готова до нових звершень.

Андрій Подгорнов, генеральний директор Xerox Україна:

Промисловий друк був і залишатиметься ключовим компонентом Xerox. В сучасному світі це вимагає від нас бути лідером на ринку сервісів та рішень, надаючи нашим клієнтам інструменти для успішної навігації та досягнення успіху у світі цифрової трансформації. Промисловий друк – це вже не просто друкарська машина.

REINVENTION (ОНОВЛЕННЯ)

Процеси, які відбуваються в корпорації загалом, можна описати простим словом reinvention (переосмислення, оновлення). Звичайно, такі оновлення траплялися й раніше, але, за словами Ігоря Холода, сьогодні триває найпотужніша і найцікавіша трансформація за останні 15 років.

«Ми продовжуємо розвивати продуктовий портфель з точки зору обладнання. Тобто виконуються всі поточні контракти, в тому числі з корпорацією Fujifilm оновлено багаторічний контракт. Ми продаємо низку продуктів, що були спільними розробками Xerox та Fujifilm та спільного підприємства Fuji Xerox», – говорять у Xerox Україна.

Щобільше, за оцінками фахівців Xerox Україна, Xerox запропонує споживачам на різних ринках додаткові продукти, які будуть цікаві цим ринкам. Отже, до кінця року варто очікувати на оновлення в лінійці продуктивних систем друку Xerox.

Один з основних напрямків Reinvention – це впровадження в продукти новітніх технологій для пришвидшення повторюваних, трудомістких та дорогих ручних процесів. У цій загальноринковій тенденції Xerox бачить потужний вектор для власного розвитку.
У серпні компанія анонсувала першу у світі лінійку офісних БФП, що підкріплена технологіями ШІ. А вже у вересні, на виставці T-Rex
компанія анонсує старт продажів відомих лінійок Xerox® PrimeLink®, Xerox® Versant® Press, Xerox® Iridesse® Production Press, оснащених технологіями Xerox FreeFlow® для автоматизації рутинних процесів до друкарських процесів.

Відтепер FreeFlow® стає невід’ємною частиною будь-якої друкарської машини під брендом Xerox®. В рамках традиційної вартості ЦДМ, до якої звик ринок, замовники отримають потужну систему в якій вже реалізовано багато сценаріїв автоматизації: і про наробки аналітиків компанія вкотре розповість на Rex/T-Rex 24.

Це адаптовані до потреб українських цифрових друкарень сценарії використання та автоматизації. «Ми підготували та продемонструємо поліграфічній спільноті, наскільки просто придбавши ЦДМ налаштувати її під свої процеси та почати виконувати замовлення витрачаючи мінімум часу», – зазначає Ігор Холод.

Проте вже відомо, що на Printing United Expo у Лас-Вегасі, що проходить у ті самі терміни, що Rex (10-12 вересня) буде показано нову машину під брендом Xerox, яка до кінця року ймовірно з’явиться у лінійці продажів.

Ігор Холод, керівник напряму продажу промислових систем друку компанії Xerox Україна:

Ми не хочемо конкурувати технічними характеристиками машин. Обладнання всіх виробників чудове та має приблизно однакові характеристики. Показники собівартості друку теж не можна вважати визначальними при продажі ЦДМ. Вектор розвитку наших замовників – це повна та максимальна автоматизація всіх процесів, зменшення залежності від людини та мінімізація браку. І для цього, щоб супроводжувати клієнтів та бути активними гравцями в царині автоматизації, ми маємо технологію FreeFlow®.

УЧАСТЬ У REX/T-REX

На відвідувачів спільного стенду Xerox та «Мегапринт» на виставці чекає можливість побачити та протестувати новітні промислові системи друку Xerox® PrimeLink®, а також ознайомитися з унікальними можливостями технологій Xerox® FreeFlow® Core та абсолютної новинки Xerox® FreeFlow® Vision.

Зокрема, демонструватимуться:

  • повнокольорова промислова система друку Xerox® PrimeLink® C9070 в розширеній комплектації, включно з додатковим модулем подавання паперу, інтерфейсним модулем, інтерпозером, фінішером-брошурувальником та модулем автоматизації Xerox® FreeFlow® Core;
  • промислова система чорно-білого друку Xerox® PrimeLink® B9100 Series Production Press (прем’єра) в комплектації з вакуумним модулем подавання паперу, фінішером-брошурувальником та модулем автоматизації Xerox® FreeFlow® Core;
  • технології з автоматизації та управління виробничими процесами Xerox® FreeFlow® Core та Xerox® FreeFlow® Vision.

Якщо FreeFlow® Core – це технологія для автоматизації виробництва, то Xerox® FreeFlow® Vision – це більш глибока та аналітична платформа, із залученням ШІ, багатьох алгоритмів для управління, прогнозування та розвитку поліграфічного бізнесу.

По суті, це наступний крок у розвитку робочих майданчиків, і в Xerox Україна вірять, що Xerox® FreeFlow® Vision буде цікавим українському ринку.

Компанія провела декілька успішних інсталяцій Xerox® FreeFlow® Core, впровадивши рішення у цифрове виробництво різного масштабу – від некомерційного до комерційного рівня (наприклад, у друкарні «Вольф»).

Отримати спеціальну пропозицію, а також взяти участь у розіграші коштовного поліграфічного подарунка, можна зареєструвавшись на сайті «Мегапринт» за посиланням.

Також Xerox Україна планує взяти участь у Форумі «Друкуймо разом», де продемонструє практичні кейси з використанням FreeFlow® Core.

Планується участь у Форумі й ключового партнера Xerox Україна, Дмитра Вернигородського, керівника компанії «Франко Пак», друкарню якого після знищення внаслідок російського обстрілу вдалося швидко відновити.