У 2023 р. компанія Sappi Europe Kirkniemi Mill у Лох’ї (Фінляндія), успішно перейшла на відновлювану енергію з біомаси, скоротивши викиди Scope 1 (прямі викиди від власної діяльності Sappi), на 90%. Завдяки значним інвестиціям, зробленим в енергетичні системи Кіркніемі, чиста електроенергія тепер також постачається на завод, усуваючи обсяг 2 (непрямі викиди).

Ці зусилля призвели до загального скорочення вуглецевого сліду асортименту Sappi Galerie на 55%. Ця трансформація є одним із майже 80 проєктів, викладених у дорожній карті Sappi Europe щодо декарбонізації, плані, який передбачає виконання цілей сталого розвитку компанії, пов’язаних з енергетикою, до 2025 року.

Це також тісно узгоджується з науково обґрунтованими цілями Sappi на 2030 рік. Ці інвестиції суттєво підтримують зусилля клієнтів зменшити власний вуглецевий слід. «Зменшення викидів за нашими Scope 1 і Scope 2 значною мірою сприяють досягненню відповідних цілей скорочення викидів наших клієнтів. Існує прямий вплив на скорочення викидів Scope 3 (непрямі викиди, пов’язані з придбанням товарів і послуг)», – говорить директор з продажу Антті Макконен. — Оскільки Galerie виробляється виключно на заводі Sappi’s Kirkniemi Mill, клієнти можуть бути впевнені, що дані щодо сталого розвитку однакові на кожній виготовленій сторінці».

 «Починаючи з 2020 року шлях Sappi Europe до декарбонізації значно прискорився. Ми пишаємося тим, що виконуємо графік, незважаючи на складні економічні умови, – каже Сара Прайс, директор із сталого розвитку Sappi Europe. — Для нас це набагато ширше, ніж викиди; мова йде про інвестування зараз для довгострокових позитивних змін і надання можливості клієнтам робити те саме».