Церемонія нагородження відбулася в Бангкоку (Таїланд) 15 червня 2024 року.

WorldStar Awards організовує Всесвітня організація паковання (WPO), міжнародна федерація пакувальних інститутів, асоціацій, федерацій та інших зацікавлених сторін. Паковання, які отримали нагороди на національних і регіональних конкурсах паковання, можуть бути номіновані на WorldStar Awards. Переможців обирають на основі оцінки технології пакування та досконалості дизайну.

Раніше компанія Epson використовувала матеріали, отримані з нафти, для амортизації, що використовується в прецизійному пакувальному обладнанні, такому як принтери, але згодом Epson розробила екологічно чисті амортизаційні матеріали на основі паперу для циркуляції ресурсів. Цей амортизаційний матеріал виготовляється з використаного копіювального паперу, зібраного у внутрішній системі збору макулатури. Запатентована технологія Dry Fiber від Epson використовується для перетворення паперу на волокна за допомогою дуже невеликої кількості води та формування волокон у амортизаційні матеріали з оптимальною конфігурацією для поглинання ударів.

З точки зору ефективності, ці матеріали мають амортизаційні властивості, які еквівалентні або перевершують властивості високоефективних амортизаційних матеріалів, отриманих з нафти, і оскільки немає потреби змінювати відстань амортизації та розмір роздрібної коробки, вони використовуються як подушки в пакованнях принтерів.

Крім того, оскільки паковання повністю паперове, його можна розібрати, щоб зменшити обсяг для утилізації та переробки.

Ця нагорода була вручена на знак визнання досконалості пакувальних технологій Epson та екологічних ініціатив. Пакувальний матеріал також отримав нагороду президента Японського центру продуктивності за соціально-економічного розвитку, одну з 12 найпрестижніших нагород на конкурсі паковання Японії 2023, організованому Японським інститутом паковання.

Він також отримав нагороду в категорії Transportation Package на конкурсі AsiaStar 2023 Awards, організованому Азіатською федерацією паковання.

Epson продовжить свої зусилля щодо скорочення, повторного використання та переробки ресурсів у пакувальному секторі. Компанія активно розподілятиме ресурси, застосовуючи технологію сухого волокна в екологічному секторі та розвиваючи переробку сировини та інші екологічні технології. Epson також прагне досягти сталого розвитку та збагатити спільноти, як зазначено в корпоративному баченні Epson 25 Renewed.