Вона прокоментувала: «Я пишаюся тим, що помітним керівником Saica та її чудової команди, і я добре усвідомлюю, що це означає». У свій перший день керівництва компанією, після висловлення «глибокої та щирої вдячності» своєму попереднику, Алехандро надіслала повідомлення всім групам зацікавлених сторін: «Як родинна компанія, ми маємо чітке довгострокове бачення та,

отже, наступність на посаді президента не обов’язково означає зміну стратегії. Наші варіації курсу продиктовані лише вимогами клієнтів і коливаннями ринку».

Сусана зазначила, що дорожня карта компанії була чітко визначена в її стратегічному плані «Saica 2025», який, за її словами, був «розроблений, щоб відповісти на виклики, з якими доводиться стикатися як суспільству, так і компанії». Алехандро також підкреслила потребу вирішити «кліматичні зміни, які змушують переформулювати наші моделі виробництва та споживання, одночасно просуваючи зобов’язання щодо економіки замкнутого циклу».

Крім того, вона наголосила на потребі «розробити інноваційні інструменти, які дозволять посилити головні стратегічні цілі, актуальні сьогодні, як і вчора». Алехандро сказала, що компанія має інвестиційні плани для своїх заводів, а також згадала про потребу «піклуватися про наші команди та переосмислити нові способи утримання та залучення нового покоління талантів».

Сусана Алехандро приєдналася до Saica Group у 1996 р. після здобуття освіти з ділового адміністрування в Університеті Сарагоси та додаткової підготовки з оподаткування, продажів, стратегічного планування та роботи у раді директорів. Після деякого часу в Mars Group вона набула досвіду у фінансовому відділі Saica, а потім перейшла в бізнес-напрям гофрованого картону, взявши на себе загальне керівництво операціями Iberia, а згодом і загальне управління бізнес-напрямком.

З 2013 р. обіймала посаду директора зі стратегії та корпоративного розвитку. Saica Group має річну виробничу потужність 3,3 мільйона тонн переробленого паперу для гофрокартону. Компанія має понад 10 000 співробітників і присутня у Великобританії, Іспанії, Франції, Італії, Португалії, Ірландії, Туреччині, Люксембурзі, Нідерландах, США та Польщі. Оборот Saica Group у 2023 році склав €3,6 млрд.