Про компанію

Рекламне підприємство «АртВіжн» з Вінниці (відоме також під назвою рекламна агенція Art Vision) почало працювати на ринку поліграфії з 2007 року. Першими принтерами компанії були повільні Infinity Challenger, кількість яких поступово збільшувалася. Компанія весь час оновлювала парк устаткування, опановувала нові види друку, виходила в перспективні ринкові ніші.

За словами керівника «АртВіжн» Серія Хлєвного, чимало видів друку (наприклад, екосольвентний чи УФ-друк) саме його компанія запроваджувала першою в регіоні. Фактично, за рівнем технологічного оснащення та можливостями, навіть попри суттєвий рівень конкуренції, «АртВіжн» весь час своєї роботи на ринку перебуває серед лідерів сегменту широкоформатного друку.

«Сьогодні найбільш потужний та автоматизований парк устаткування у Вінниці – саме в нас», — зазначає Сергій Хлєвний. Наразі в «АртВіжн» постійно працюють сольвентний принтер Liyu з шириною 3,2 м, чотири екосольвентні (Mimaki та три ProfiJet, в тому числі з шириною друку 3,2 м на нових головах Epson I3200-E1, придбаний перед початком відкритої агресії), два УФ-принтери (Mimaki та планшетний Nokai з робочим столом 600х900 мм). Також «АртВіжн» має бортогибне, професійне ріжуче обладнання, плотер Vulcаn SC-350 для обробки листової продукції.

Сьогодні компанія надає послуги зовнішньої реклами, широкоформатного друку, неонової реклами, виготовлення літер з металевими бортами, стендів та табличок, оформлення автівок, друку на полотні, виготовлення сувенірної продукції тощо.

Сергій Хлєвний зазначає, що в пакеті замовлень «АртВіжн» наразі переважають пов’язані з широкоформатним друком. На думку підприємця, деякі колеги, які пробують вести бізнес чи розширяються, не дуже готові вкладати гроші у щось комплексне. Натомість клієнти очікують від підрядника якісної та ефективної реклами.

За спостереженням Сергія, найбільш популярний формат, як це не дивно, банери: вони хоч і заборонені у Вінниці для широкого використання, але підприємці якось пристосовуються, й банери лишаються одним з основних видів зовнішньої реклами.

Серед замовників «АртВіжн» чимало підприємців, що розвиваються крафтовий бізнес та потребують етикеток.

Компанія «АртВіжн» вже сім років не купує вживане устаткування й використовує лише нову техніку, що купується в офіційних дилерів. Відповідно, коли устаткування випрацьовує свій потенціал, його не ремонтують, а спрямовують на утилізацію чи дешево перепродають.

Потужностей з друку в «АртВіжн» було більш ніж достатньо, але керівник компанії розумів: щоб зберігати конкурентоспроможність й мати можливості для розвитку, треба оновлювати парк устаткування сучасними високотехнологічними рішеннями.

 

Конкурентні переваги

Компанія «АртВіжн» починала працювати на ринку поліграфії, коли на ньому не було операторів збірних накладів, які могли диктувати свої умови, а замовники могли розраховувати на великі знижки. Відповідно, коли «АртВіжн» почала зменшувати вартість друку, її керівник швидко зрозумів, що це хибний шлях та підняв ціни до оптимально обґрунтованих.

«Той етап роботи, коли ми намагалися бути дешевшими за всіх, я вважаю найневдалішим досвідом, бо бути дешевшим — це не забезпечувати співробітників достатньою заробітною платою, актуальною наразі, не оновлювати устаткування. Тому ми перестали боротися за найнижчу ціну у місті, працюємо, як і працювали раніше – якість, терміни виконання замовлення, обумовлені терміни монтажів за графіком, і це приносить результат», — зазначає Сергій Хлєвний.

Визначальними аспектами роботи «АртВіжн» завжди були якість та терміни. У компанії розуміють, що робити замовлення клієнту треба так, як би робили собі. «Іноді обговорюємо з менеджерами питання конкуренції – ″а може нам знизити ціни″. Але менеджери, що працюють десять років та більше, впевнено стверджують, що відгуки щодо низької якості робіт в компанії відсутні», — зазначає Сергій.

Трапляються, звісно, як і в усіх, певні моменти, але контроль процесу від друкаря до менеджера – чіткий запобіжник тому, що брак потрапляє до клієнтів.

Маючи достатню кількість техніки, компанія не витискує з якогось принтера максимум його можливостей, а друкує в тих виробничих режимах, що забезпечують якість. І навіть сервісне обслуговування техніки не вибиває «АртВіжн» з робочого процесу: все завжди друкується вчасно.

Хтось з замовників міг піти через якісь причини, але повертаються, бо друковані вивіски «АртВіжн» мають гарантію обслуговування — клієнти цим задоволені. За словами Сергія Хлєвного, компанія завжди, від COVID і до війни, виживала та працювала ефективно за рахунок постійних клієнтів і замовників, яких приходили за рекомендаціями постійних клієнтів.

 

Roland TrueVIS SG3-540

За словами Сергія Хлєвного, клієнти потребують друку «на зараз»: виробничий цикл у друкарні «АртВіжн» складається з приймання замовлень, відправлення на друк, й клієнти в більшості випадків отримують замовлення вже наступної доби.

Натомість «Чимало клієнтів воліють зробити замовлення ʺзаразʺ, бо нерідко не розуміють, чого це не можна зробити просто зараз». Іноді клієнти можуть оформити замовлення в офісі: коли в принтері вставлений рулон відповідної ширини, воно миттєво потрапляє на виробництво й може бути виготовлене впродовж години, а клієнт отримає відповідне смс про готовність з автоматизованої системи проходження замовлень.

Втім, у компанії замислилися про своєрідну «інтеграцію менеджера з принтером», коли менеджер, розуміючи технологічний процес, може одразу зробити кольоропробу та видрукувати замовлення. Цій вимозі повністю відповідає щойно придбаний принтер Roland TrueVIS SG3-540.

Сергій Хлєвний вважає, що підготовка файла до друку на цьому принтері не є складним етапом, як і налаштування принтера й використання чи створення пресетів.

«За досвідом, коли клієнтам надається можливість зробити замовлення тут та зараз, вони ніколи не шукатимуть дешевше», — зазначає керівник «АртВіжн».

Звичайно, Roland TrueVIS SG3-540 – не найдешевша техніка з представлених на ринку України, й чорнила у ньому не найдешевші, але собівартість друку навіть оригінальними чорнилами, за словами керівника «АртВіжн» не така вже й фатальна.

 Roland TrueVIS SG3-540 – це:

  • висока продуктивність завдяки поєднанню друкувальних голівок FlexFire, чорнил TRE, True Rich Color та інших функцій;
  • чудова кольоропередача з використанням чорнил TRE у конфігурації CMYK;
  • зручність — 7ʺ LCD-панель, функція автоматичного регулювання зазору до матеріалу, регульований блок підмотування для роботи з матеріалами в рулонах різного розміру, затискач, що спрощує для оператора процедуру завантаження рулонів;
  • ефективність — вбудований блок підмотування дає змогу повністю контролювати та з точністю виконувати будь-які завдання на друк та різання;
  • додаткові можливості — новий RIP VersaWorks 6 (у комплекті), з новим пресетом True Rich Color 3 та функціями Nearest Colour Finder і Variation Job, Roland DG Connect, що забезпечує миттєвий доступ до важливих даних про завдання на друк

Основні характеристики Roland TrueVIS SG3-540

Ширина матеріалу – 1346 мм.

Товщина матеріалу – до 1 мм з підкладкою для друку, до 0,4 мм та 0,22 мм без підкладки для різання.

Чорнила – TRE CMYK, пакети об’ємом 500 мл.

Роздільна здатність – 1200 dpi.

Габарити — 2632x748x1320 мм

 

Досвід експлуатації

«Колись я вважав, що апарат, який включає в себе два процеси (друк + порізка), не є економічно необґрунтованим (мали досвід на б.в. обладнанні іншого виробника), але в Roland TrueVIS SG3-540 порізка від часу виготовлення замовлення займає 10-15%, і вже не є тим критичним фактором, який був присутній на старих принтерах», — зазначає Сергій Хлєвний.

Він зазначає, що Roland TrueVIS SG3-540 ріже дуже швидко: немає жодних міток, по яких потрібне додаткове зчитування. Також можна перфорувати замовлення на довгих накладах, після чого розпуск стає більш комфортним.

Досить простим та функціональним є програмне забезпечення VersaWorks 6, з новим пресетом True Rich Color 3 та функціями Nearest Colour Finder і Variation Job, Roland DG Connect, що забезпечує миттєвий доступ до важливих даних про завдання на друк.

З використанням ПЗ принтера пишуться пресети, в які автоматично закладені всі операції принтера, враховуючи перфорації, обрізки, контр-нарізки і т.д. Менеджеру лишається або обрати пресет, потрібний для виконання завдання, або самостійно прописати новий пресет.

Для запуску пристрою та тестового друку використовувалися рідні картриджі. За підсумками тестів у компанії дуже задоволені рівнем автоматизації принтера.

Після розчипування Roland TrueVIS SG3-540 переведено на альтернативні чорнила.

Планується, що Roland TrueVIS SG3-540 працюватиме в офісі й обслуговуватиметься навіть не професійними друкарями, а операторами з поверхневим досвідом, які зможуть легко виконувати оперативний друк в місці продажів. Крім того, Roland TrueVIS SG3-540 може працювати цілодобово, тому його можна залишити без нагляду та отримати наклад за якийсь проміжок часу.

Оскільки Roland TrueVIS SG3-540 має ще й функціонал порізки, він використовуватиметься для порізки матеріалів. Йдеться не про роботу на потоці з замовленнями, що продаються дешево, а про роздріб з якістю та автоматизацією Roland TrueVIS SG3-540.

В «АртВіжн» надходить чимало замовлень з виготовлення етикеток малими накладами у 100-200 штук: чудова галузь застосування Roland TrueVIS SG3-540, який може виконувати подібні замовлення доволі швидко.

В самоклейних етикетках нерідко застосовуються щільний чорний колір та дрібний текст з вивороткою, й раніше клієнти компанії нерідко скаржилися, що дрібні символи запливають і виглядають нечітко. У принтері Roland TrueVIS SG3-540 використовуються друкувальні голівки Ricoh Gen5, що забезпечують реальний фотодрук (голівки Epson DX5 в інших плотерах «АртВіжн» не забезпечували такої якості друку).

Roland TrueVIS SG3-540 має ширину друку 1,37 м: з голівками Ricoh Gen5 це найбільша можлива ширина. Має «АртВіжн» виробниче устаткування і з більшою шириною, але згідно даних компанії, найчастіше використовується плівка шириною 1,07 та 1,26 м, 1,37 м – рідше, а 1,6 м – вкрай рідко. Відповідно, Roland TrueVIS SG3-540 охоплює всі найбільш поширені у використанні плівки. Й навіть збірні наклади — не проблема розкласти на рулоні завширшки 1,37 м, який може друкувати Roland TrueVIS SG3-540.

 

Співпраця з LPS

Під час придбання Roland TrueVIS SG3-540 Сергій Хлєвний навіть не розглядав альтернатив. Компанія «АртВіжн» співпрацює з LPS майже п’ятнадцять років. Відповідно, склалися дружні стосунки. Іноді «АртВіжн» купує техніку з розтермінуванням, тому вдається купувати більш сучасні зразки устаткування та йти в ногу з часом.

Сергій Хлєвний максимально задоволений комфортом спілкування з менеджерами, можливістю завжди отримати відповідь на питання та на пропозиції з боку клієнта.

Основний напрямок, за яким співпрацюють компанії, — постачання чорнил для друку, номенклатура змінюється, але продукти лишаються якісними, відповідно, і результатом в «АртВіжн» задоволені. «Не можна сказати, що в нас були технічні збої через те, що ми щось не отримували. Завжди є якійсь діалог і в принципі допомагають товарні кредити», — підкреслює Сергій.

На початку війни в «АртВіжн» накопичився певний борг за чорнила (компанія придбала велику партію напередодні зими – це звичайний досвід, щоб не замовляти чорнила в пикові холоди). Пройшов певний час, «АртВіжн» поступово гасить борги, а LPS підтримує компанію й надалі. «Ті стосунки, що в нас наразі з ними, — по-справжньому партнерські», — зазначає підприємець.

Сергій впевнений і всім радить використовувати обладнання, поставлене LPS: «В «АртВіжн» працює принтер ProfiJet віком 6 років без заміни демпферів та парковок. Це топове обладнання за свої гроші. Відзначу й якість друкарських чорнил, обладнання, сервіс. Я ніколи не стикався в LPS з ігнором з боку сервісної служби, з інженерами постійно ведеться телефонний діалог».

 

Подальші плани

З яким би оптимізмом «АртВіжн» не дивилася у майбутнє, подальша автоматизація виробництва, щоб мінімізувати вплив людського фактору, — основне завдання Сергія Хлєвного.

І розвиватися далі, роблячи ставку на устаткування Roland, яке здатне стати справжньою конкурентною перевагою в майбутньому!

Поступово компанія «АртВіжн» планує замінити більшу частину парку устаткування технікою Roland. Навіть не зважаючи на те, що техніка недешева, а собівартість друку вища, ніж на китайських принтерах.

Водночас Сергій Хлєвний зважає на економіку: «Навіть враховуючи, що ресурсні запчастини на принтери Roland можуть бути дорожчими за китайські, розуміючи якість принтерів, я впевнений, що це не будуть постійні витрати».

«Якщо б зараз була можливість оновитися за один день, я б оновився принтерами Roland», — каже Сергій.