Компанія заявляє, що модернізує свій склад деревини, волокнисту лінію, випарну установку та папероробну машину для виробництва ProVantage Powerflute, яка переважно використовується в лотках і ящиках для свіжих фруктів і овочів. Очікується, що це підвищить якість продукції, а також покращить екологічні показники та ефективність використання ресурсів та енергії.

У Mondi Kuopio відзначили це інавгураційною подією, на якій були присутні місцеві політики та партнери. Ендрю Кінг, генеральний директор Mondi Group, зазначив: «Ми раді відсвяткувати завершення цієї значної інвестиції та можливість, яку вона дає нам — продовжувати надавати клієнтам високоякісні екологічні продукти. Це також демонструє нашу відданість підтримці економічного зростання в регіоні та забезпеченню довгострокової життєздатності комбінату в Куопіо».

Маркус Гертнер, генеральний директор Mondi Corrugated Packaging, додав: «Мета Mondi полягає в тому, щоб проєктувати екологічно безпечні продукти, і подібні інвестиції підтримують наші зобов’язання щодо сталого розвитку MAP2030 щодо кругового паковання та паперових рішень, створених уповноваженими людьми, які вживають заходів щодо клімату. Місцева громада виграє від модернізованого млина, включаючи покращення безпеки та екологічних показників».

Раніше цього року Mondi інвестувала €200 млн у паперову фабрику в Дуїно (Італія). Після повного запуску вона зможе виробляти 420 000 тонн переробленого тарного картону для пакувальних рішень, у Дуїно встановлено найширшу машину Mondi для переробленого паперу – 8,5 метрів.

Нещодавно компанія поєднала свіжі та перероблені волокна у двох нових гатунках тарного картону, намагаючись збалансувати екологічну відповідальність із міцністю, економічною ефективністю та зручністю друку. Зазначається, що двошаровий папір ProVantage SmartKraft Brown і White виготовляється виключно з сировини з відповідальних джерел і підлягає переробці після закінчення терміну служби.