Перейшовши з пластику на папір, Mimaki досягла зменшення використання пластику на картриджі на 68%.

Очікується, що такий підхід дасть змогу усунути приблизно 44 тонни пластику та 65 тонн викидів CO₂ щорічно. Менша вага картонних чорнильних картриджів також означає скорочення викидів CO₂ під час транспортування приблизно на вісім тонн.

У травні 2023 р. картонні чорнильні картриджі були вперше представлені на японському ринку, а наразі почалося впровадження в решту світу, а у Великобританії та Ірландії очікується пізніше цього року.

Картридж отримав нагороду в категорії «Промислове паковання» на Японському конкурсі паковання 2023 року. Цей картридж разом із кількома іншими екологічними пропозиціями від Mimaki було представлено на стенді drupa.

Ар’єн Евертсе, генеральний менеджер із продажу в регіоні EMEA в Mimaki Europe: «Ми як і раніше віддані інноваціям у всіх частинах виробничого процесу, від чорнильних картриджів до самої технології, бо дбаємо про позитивний вплив на довкілля. Ми бачимо важливість передових технологій, таких як автоматизація, високоефективні та високошвидкісні принтери та безводна текстильна технологія. Завдяки всім цим екологічним ініціативам ми продовжуємо робити позитивний внесок у світову друкарську спільноту та створювати стабільне майбутнє для прийдешніх поколінь».