Генеральний директор д-р Андреас Плеске, який також є головою комітету drupa, зазначає: «Через вісім років як компанії-експоненти, так і відвідувачі прибули до Дюссельдорфа з великою відданістю та ентузіазмом. Ви бачите, як глибоко вся галузь змінилася за останні роки. Такі теми, як стійкий розвиток і цифровізація, є ключовими проблемами, в рамках яких відвідувачі дедалі частіше потребують розгляду та пошуку рішень».

 

Цифрові інновації приваблюють натовп

Цифрові інновації, представлені на шоу, справді захоплюють натовп. На очах у відвідувачів ожив цифровий інтелект Kyana, який особисто представився зацікавленій аудиторії як віртуальний співведучий. Портал myKyana представив себе як центральну частину світу цифрових продуктів і вражаюче підкреслив, як цифровізація може підвищити ефективність, продуктивність і стійкість компаній.

Kyana Assist викликав неабиякий резонанс серед відвідувачів drupa. Перший чат-бот зі ШІ у поліграфічній галузі дає змогу клієнтам Koenig & Bauer безпосередньо взаємодіяти з Kyana та отримувати пряму підтримку без часу очікування. Під час окремих живих демонстрацій відвідувачі отримали детальне уявлення про переваги комплексної екосистеми myKyana безпосередньо на стенді.

«На drupa ми показали, як поєднання традиційного друку та найсучаснішого ШІ та технологій на основі даних формує майбутнє поліграфічної галузі. Незліченні дискусії з клієнтами підтвердили, що цифрові інструменти продуктивності стають вирішальним фактором для інвестицій у наші технології друку та обробки», — підкреслює Сандра Вагнер, віце-президент із цифрових технологій Koenig & Bauer.

Нове підключене пакувальне рішення Follow викликало особливий інтерес у власників брендів і виробників паковання. Інноваційна платформа перетворює паковання в наскрізних мультимедійних каналах зв’язку та виводить весь споживчий досвід на новий рівень. Завдяки функціям доповненої реальності та елементам гейміфікації Follow забезпечує захоплюючі враження від продукту. Крім того, платформа відповідає майбутнім нормам, таким як цифровий паспорт продукту, і сприяє стійкості та відстежуваності продуктів.

Завдяки швидкості друку до 22 000 арк./год. Rapida 106 X є найшвидшою у світі середньоформатною аркушевою офсетною машиною

 

Зацікавлення листовим офсетом

Завдяки значному обсягу замовлень Koenig & Bauer перевищила свої власні цілі, особливо у підрозділі листового офсетного друку. Більшість замовлень надійшли з Китаю, Іспанії та Бразилії. Однак замовлення також надходили з регіону DACH (Німеччина, Австрія, Швейцарія), багатьох інших країн Центральної Європи, Азії та Північної та Південної Америки. Замовлення стосуються всіх форматів, а також післядрукарського обладнання, яке було представлене ​​на drupa як частина наскрізного процесу паковання.

Велике зацікавлення викликали інноваційні ротаційні висічки серії CutPRO X 106, планшетні висічки та фальцевально-склеювальні машини. Представлена ​​на стенді семиколірна машина Rapida 106 X із лакувальною секцією та подовженою прийомкою зі швидкістю друку до 22 000 арк./год. є найшвидшою у світі середньоформатною листовою офсетною машиною.

Вона була продана поліграфічній компанії I.G.B. (Innovative Graphic Boxes) з північної Італії під час drupa. Після встановлення у Віджу машина насамперед вироблятиме фармацевтичне паковання.

Усі представлені післядрукарські системи також продавалися безпосередньо зі стенду. Qualvis Print & Packaging, наприклад, отримає фальцювально-склеювальну машину Omega Alius 90, який компанія з Лестера у Великобританії замовила в поєднанні з Rapida 106 з унікальними функціями.

Інша Rapida 106 із сімома фарбовими секціями та пристроєм для подвійного лакування вже працює в Qualvis Print & Packaging.

Висікальний планшетний пристрій CutPRO Q 106 вирушить до AM-PG Group, комерційної друкарні в Єревані (Вірменія). Компанія є клієнтом Koenig & Bauer понад 15 років і використовує середньоформатну машину Rapida. Ротаційний висікальний апарат CutPRO X 106, який може працювати зі швидкістю до 16 000 арк./год., також привернув велике зацікавлення у міжнародних відвідувачів. Його продавали на виставці в різних варіантах, у тому числі для висікання етикеток.

Живі виступи на стенді Koenig & Bauer у залі 16 привабили багато відвідувачів. В рамках Folding Carton Box Show компанія представила повний робочий процес паковання

 

Koenig & Bauer Durst вразила високою якістю та гнучкістю цифрового друку

Цифрова друкарська машина для виготовлення складаного картонного паковання VariJET 106 від спільного підприємства Koenig & Bauer Durst була вперше представлена ​​на виставці та вразила відвідувачів під час демонстрації високою якістю друку та гнучкістю всієї конфігурації.

Особливий ентузіазм викликала, зокрема, можливість додавання кількох лакувальних і звичайних друкарських пристроїв. Koenig & Bauer Durst разом з Highcon продемонстрували можливості повністю цифрового робочого процесу від друку до обробки. Спільне підприємство також підтвердило наявність двох бета-клієнтів для VariJET 106 і заплановане встановлення VariJET у європейського клієнта в липні. Цифровий друк первинного харчового пакування фарбами на водній основі білим кольором на гофрованих матеріалах у також був інновацією, представленою на стенді. Польові випробування Delta SPC 130 заплановано на другу половину року, а комерційні установки почнуться на початку 2025 року.

 

Технологічні та екологічні інновації в сегменті Digital & Webfed

18-метровий декор, що простягнувся через весь стенд Koenig & Bauer, привертав увагу відвідувачів drupa. Кожен сантиметр створеного ШІ декору був унікальним і підкреслював інноваційне та технологічне лідерство Koenig & Bauer RotaJET у сфері цифрового друку декору.

Крім того, у центрі презентації RotaJET були складані картонні коробки та вироби з верхнім вкладишем. На особливий інтерес заслуговують продукти, які поєднують цифровий друк великих обсягів паковання з AR-рішенням Follow і рішенням для захисту бренду ValiPACK.

Компанія Koenig & Bauer надрукувала 15 000 паковань TetraPak на RotaJET спеціально для drupa, які були доступні відвідувачам стенду. Також великою популярністю користувалися інформаційні зони гофрокартону та флексодруку. Основна увага була зосереджена на друці на біорозкладаних субстратах, а також на високоефективних машинах ChromaCUT X Pro і Chroma HighTech 2S для друку на обох боках гофрокартону.

Майже щодня стенд Koenig & Bauer відвідували великі делегації

 

Підтвердження прогнозу на поточний фінансовий рік

«Велике зацікавлення та надзвичайні успіхи в продажах свідчать, що Koenig & Bauer знову виправдала своє реноме щодо розробки новаторських технологій для поліграфічної промисловості впродовж понад 200 років», — підкреслює фінансовий директор доктор Стівен Кімміх.

З кінця травня 2024 р. Koenig & Bauer отримала замовлень на суму €250 млн, у тому числі близько €200 млн юридично обов’язкових замовлень. Прийом замовлень стосується всіх сегментів. Нові замовлення були розміщені в drupa та поза виставкою.

Компанія підтверджує свій прогноз щодо досягнення операційної рентабельності EBIT і зростання продажів на стабільному рівні попереднього року в поточному фінансовому році. Уже пройдений шлях досягнення рентабельності EBIT у розмірі 6–7% при консолідованих продажах у розмірі €1,5 млрд щонайпізніше до 2026 ф.р. також забезпечується фокусною програмою Spotlight.

Після одинадцяти днів перебування на стенді Koenig & Bauer стає зрозуміло: drupa — це справжня виставка. «Багато захоплюючих технічних дискусій із клієнтами та експертами з галузі створюють особливу атмосферу на цій виставці», — говорить Ральф Саммек, член правління Koenig & Bauer.