ПРО КОМПАНІЮ

Компанія «Актив Принт» працює на ринку України з 2014 року. Співзасновники компанії, чоловік та дружина Нікітіни, працювали в одній з друкарень Києва. Згодом вони зрозуміли, що цілком можуть організувати й самостійну компанію.

Важким випробуванням для «Актив Принт» був COVID 19, а після початку відкритої агресії компанія декілька місяців не працювала. Але у травні 2022 р. почали телефонувати військові та просити по допомогу. Отже, після відновлення компанія здебільшого виготовляла замовлення на потреби війська (методички та перепустки), згодом до друкарні знову пішли замовники «з вулиці».

Сьогодні «Актив Принт» надає послуги цифрового, широкоформатного, офсетного трафаретного друку, ксерокопіювання, сканування, плотерної порізки, виготовлення палітурки. Й пропонує значний спектр поліграфічних виробів: бейджи, бланки, блокноти, візитівки, дипломи, календарі, каталоги, книжки, конверти, посвідчення, поштівки, стикери, флаери, чашки. Компанія співпрацює з декількома надійними партнерами, які за потреби виконують ту частину замовлення, яке «Актив Принт» не може виконати на власній базі.

Xerox DocuColor™ 252

 

Крім придбаного нещодавно БФП Xerox® PrimeLink® B9100 в компанії працюють Xerox DocuColor™ 252, Xerox® Colour C70 (якість кольорового друку «Актив Принт» поки цілком влаштовує замовників, але власники все одно дивляться у бік заміни своїх кольорових ЦДМ на більш сучасні), широкоформатний пристрій Rowe.

Широкоформатний пристрій Rowe

 

Має компанія і повний спектр устаткування, потрібний в оперативній поліграфії: різальне, ламінуюче, фальцювальне, бігувальне устаткування тощо.

«Актив Принт» має повний спектр устаткування, потрібний в оперативній поліграфії

 

Серед замовників «Актив Принт» багато військових, які друкують здебільшого документацію, чимало серед клієнтів компанії й студентів з Державного інституту телекомунікацій, що знаходиться поруч, представників компаній, що працюють в навколишніх офісних центрах, мешканців навколишніх житлових будинків.

Співпрацює «Актив Принт» і з представниками сегменту В2В: Visa, Head Hunter, «Укрсиббанк», «Кредитпромбанк», «Енергобанк», Еcosoft, «Бюрократ» та іншими поважними компаніями.

КОНКУРЕНТНІ ПЕРЕВАГИ

Рівень конкуренції серед друкарень, що працюють «на вулицю», в тому районі, де розташована «Актив Принт» (Солом’янська, 3-Б) досить значний. Замовники друкарні цінують її клієнтоорієнтованість: «Коли клієнт просить виконати замовлення терміново, ми виконуємо замовлення просто зараз. Розв’язуємо кожне поставлене перед нами завдання – можемо в неділю вийти або на ніч залишитися, якщо комусь треба», — зазначає Олена Нікітина. Абсолютна більшість замовників друкарні задоволена якістю обслуговування, про це свідчать схвальні відгуки у Google.

«Надійна компанія, замовляли неодноразово наліпки, якість продукції класна, сервіс -- на вищому рівні! Наша компанія рекомендує «Актив Принт» для співпраці!»

«Вже не перший раз ця команда виручає швидким друком! Роблять якісно, завжди допомогають, навіть питання відправити на таксі готову продукцію, зроблену в той же день коли і було замовлення. Це дійсно приємно. Раджу. Великі замовлення теж якісні. І підхід до кожного замовника на професійному рівні!»

«Дякую за швидкість та професіоналізм. Послугами цієї поліграфії користуємось близько одного року, ні разу не підводили:) Особлива вдячність дизайнерам, за швидку розробку макетів».

Олена вважає, що на лояльність клієнтів впливає насамперед ставлення до них та можливість почути потреби й реалізувати їх, але аж ніяк не вартість виконання замовлень.

З каналів залучення замовників Олена Нікітіна називає СЕО-оптимізацію, «сарафанне» радіо (спрацьовує краще, ніж реклама, бо люди більше довіряють перевіреному зв’язку), соціальні мережі (Facebook, Instagram, youtube).

ЕВОЛЮЦІЯ МОНОХРОМНОГО УСТАТКУВАННЯ «АКТИВ ПРІНТ»

Першою машиною друкарні був вживаний Xerox DocuCentre 555. Це БФУ не поралося з наявними обсягами робіт, тому власники компанії вирішили придбати більш потужний Xerox WorkCentre 4112 у розширеній комплектації, зі степлером та діркопробивачем, комплектувальним модулем. Рекомендоване завантаження цього БФП становить 200 відб./міс., але, як зізнається співвласниця «Актив Принт» Олена Нікітіна, траплялися періоди, коли машина працювала із щомісячним навантаженням, що вдвічі перевищує заявлений ресурс.

Коли ж Xerox WorkCentre 4112 видрукував вражаючі 10 млн копій, виникла потреба замінити обладнання на більш нове. На ринку якраз з’явився Xerox® PrimeLink® B9100.

Основним мотивом заміни техніки на більш нову, сучасну та потужну було бажання виконувати замовлення в режимі реального часу. А коли нема змоги виконати замовлення тому, що підводить обладнання, це вже не клієнтоорієнтованість, яка для власників «Актив Принт» — основний момент.

З іншого боку, сьогодні чимало постачальників устаткування для поліграфії відчувають брак сервісних інженерів і далеко не завжди інженери мають змогу приїхати по першому дзвонику за лічені хвилини. Отже рішення інвестувати під час війни власники «Актив Принт» ухвалили, щоб не підводити замовників.

Під час вибору Xerox® PrimeLink® B9100 подружжя звертало увагу на якість монохромного друку, бо клієнти компанії стають більш вибагливими та звертають увагу на якість значно більше, ніж раніше. А Xerox® PrimeLink® B9100 відтворює градації навіть краще, ніж кольорова ЦДМ Xerox® Colour C70, й друкує з лініатурою до 150 lpi.

Малюнок. Зразки монохромного друку на Xerox® PrimeLink® B9100

 

Важливими аспектами були й здатність БФП якісно та стабільно друкувати на самоклейному папері («Актив Принт» виготовляє чимало етикеток), швидкість друку.

Та й нова машина – це нова машина: не трапляються ті надокучливі дрібні несправності, що були властиві Xerox WorkCentre 4112 на завершальному етапі експлуатації.

Друкарня має тривалий досвід співпраці з компанією Xerox Україна та її партнером компанією «Аксіоніт». З «Аксіонітом» «Актив Принт» працює досить тривалий час, купуючи устаткування та витратні матеріали. Олені Нікітіна дуже задоволена рівнем обслуговування та тим, що партнери дуже оперативно інформують про новинки Xerox, і радить «Аксіоніт» всім. Так було і з придбанням Xerox® PrimeLink® B9100 – «розповіли про всі переваги і так, що дуже захотілося придбати».

Крім того, представники компанії «Аксеоніт» додатково звернули увагу на те, що можна придбати Xerox® PrimeLink® B9100 на вигідних умовах.

ПРО РІШЕННЯ

БФП Xerox® PrimeLink® B9100 замінило в ієрархії рішень Xerox обладнання D-серии – Xerox D95/D110/D125. Це промислове БФП для монохромного друку, компактне та просте у користуванні, що знаходить застосування в багатьох середовищах друку – цифрових друкарнях, салонах оперативної поліграфії, внутрішніх CRD-центрах, великих офісах.

Залежно від моделі Xerox® PrimeLink® B9100 має продуктивність 100/110/125/136 стор./хв. А ресурс БФП становить – 700 тис. сторінок/​місяць.

Це надійне БФП з високою якістю зображення та безліччю можливостей налаштування — подачі, кінцевої обробки та цифрових інтерфейсів для будь-якого середовища друку.

Завдяки великій кількості різноманітних пристроїв подачі аркушів і кінцевої друкарської обробки, доступних у Xerox® PrimeLink® B9100, можна обирати комбінації завдань друку, які найкраще відповідають потребам споживачів, і покращувати ефективність робочих процесів. Наприклад, цифрові інтерфейси та інші індивідуально налаштовувані рішення дозволяють виконувати більше робочих завдань одночасно, що в результаті збільшує прибуток від інвестицій.

Xerox® PrimeLink® B9100 підтримує програми для документообігу та вбудовані функції захисту (технологія ConnectKey® здатна захистити від кіберзагроз та захистити дані).

Таблиця. Технічні характеристики Xerox® PrimeLink® B9100

Параметр

Значення
Стандартні можливості Друк, копіювання, сканування, електронна пошта
Додаткові можливості

Факс, кілька варіантів подачі та кінцевої обробки, додатки для документообігу, цифровий інтерфейс EFI Digital Front End

Швидкість друку

до 100/110/125/136 стор./хв

Роздільна здатність

2400x2400 dpi
Рекомендований середньомісячний обсяг 70 000-700 000 сторінок на місяць
Макс. робоче навантаження 3000000 сторінок на місяць
Місткість паперу

4050 арк. (станд.)/8050 (макс. з додатковими пристроями)

Розміри носія

102x152 мм/SRA3/330x660 мм (за окремим замовленням з пристроєм подачі паперу великої місткості)

Щільність носія

60-350 г/м²
Лініатура

106 lpi (за замовчуванням) або 150 lpi (режим високої якості)

Можливості комплектування

Біндер, модуль виготовлення буклетів, фальцювання, перфорація, поперечне різання, поздовжнє різання та фальцювання, приймальний лоток-штабелер, фінішер

Цифрові інтерфейси Сервер друку Xerox® EX B9100 Series Print Server Powered by Fiery® (за окремим замовленням)

ПЕРСПЕКТИВИ

У власників «Актив Принт» є мрія масштабувати бізнес, можливо, відкрити додаткові офіси, але під час активної фази бойових дій вони поки не зважуються на такий крок. «Чекаємо закінчення війни, будемо розширятися, вивчати якісь ще новинки. Будемо щось робити».