Цей стратегічний крок, який відзначає 25-ту річницю боротьби ASPA з підробками, спрямований на посилення її глобальних зусиль проти поширення підроблених товарів, які створюють серйозні ризики для безпеки споживачів, економічної стабільності та прав інтелектуальної власності.

Ветеран індустрії пан Ранеш Баджай займе посаду голови відділення MEA ASPA. На всесвітній зустрічі, що відбулася разом з drupa 2024 у Дюссельдорфі, команда керівного органу ASPA організувала спілкування для професіоналів галузі автентифікації з усього світу.

Ця ініціатива забезпечить більшу співпрацю між глобальними компаніями з точки зору технологій і послуг у боротьбі з підробкою. Визнаючи Близький Схід і Африку основними експортними центрами для різних продуктів, вкл. фармацевтику, автомобільні запчастини, електроніку та предмети розкоші, ASPA визнає критичну важливість вирішення проблем підробок до того, як ці продукти потраплять у міжнародні ланцюги поставок.

Згідно з нещодавньою доповіддю Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), контрафактні товари становлять до 3,3% світової торгівлі, причому Близький Схід і Африка роблять значний внесок у цю проблему.

«Боротьба з контрафактом у джерела має вирішальне значення для забезпечення цілісності експортованих товарів і захисту глобальних ланцюжків поставок, — додав Манодж Кочар, президент ASPA. — Працюючи разом із зацікавленими сторонами в усьому світі, ми можемо впровадити ефективні заходи автентифікації, зміцнити нормативну базу та підвищити обізнаність споживачів, що в кінцевому підсумку сприятиме глобальному економічному зростанню та довірі споживачів.

Підробка — це транснаціональна загроза, яка вимагає скоординованих і спільних зусиль зацікавлених сторін через кордони».

ASPA прагне співпрацювати із зацікавленими сторонами, вкл. виробників, власників брендів, постачальників технологій, правоохоронних органів і політиків на Близькому Сході та в Африці, щоб відстоювати автентичність, захищати інтереси споживачів і зміцнювати законний бізнес. Стратегічний фокус організації в цих регіонах зосереджуватиметься на дослідженнях, пропаганді, розбудові потенціалу та просуванні найкращих практик у рішеннях автентифікації та відстеження.

«Я дуже хочу очолити зусилля ASPA на Близькому Сході та в Африці, — сказав пан Ранеш Баджай, голова MEA відділення ASPA. — Ми залишатимемося непохитними у відстоюванні основних цінностей і місії ASPA, невпинно працюючи над просуванням рішень автентифікації та захистом споживачів у цих регіонах. Крім того, ми прагнемо зібрати більше однодумців».

Це розширення підкреслює прагнення ASPA розвивати глобальні партнерства та використовувати колективний досвід у боротьбі з контрафакцією. Організація залишається рішучою у своїй місії щодо просування безпечних рішень автентифікації, просування найкращих галузевих практик і захисту інтересів споживачів у всьому світі.