Антті Яаскеляйнен, виконавчий віце-президент UPM Communication Papers, сказав у заяві від 29 травня: «Останніми роками ми вже реагували на надлишок потужностей на світових ринках паперу вибірковим скороченням потужностей, завжди враховуючи конкурентоспроможність нашого бізнесу. Заплановане закриття забезпечить ефективне та гнучке використання наших залишків паперових активів і, отже, дасть змогу UPM Communication Papers залишатися надійним партнером для наших клієнтів у довгостроковій перспективі».

Відповідно до планів, загальна кількість персоналу заводу в Дьорпені скоротиться приблизно на 18%, а виробництво – з 1,2 млн тонн паперу до 920 000 тонн на рік. Тепер компанія має проконсультуватися з радами працівників щодо закриття. Якщо все піде за планом, уражені машини припинять виробництво не пізніше кінця 2024 року. Яаскеляйнен сказав: «Ми усвідомлюємо, що сьогоднішнє оголошення є дуже важкою новиною для наших співробітників у Хюрті та Дьорпені. Ми прагнемо вести справедливий діалог із представниками працівників, щоб знайти відповідальні рішення для наших працівників».

Запропоновані заходи заощадять UPM приблизно €45 млн (£33 млн) на постійних витратах на рік і є «потрібною умовою для послідовних, довгострокових паперових операцій», заявила фірма. У разі закриття UPM визнає витрати на реструктуризацію в розмірі €113 млн (£96 млн), які складаються з грошового впливу в розмірі €68 млн (£57 млн) і знецінення в розмірі €45 млн (£33 млн) як статті, що впливають на порівнянність результатів за другий квартал 2024 року.

Результати UPM за 2023 р., опубліковані в лютому 2024 р., свідчать про «дуже складний» рік: продажі впали на 11%, а операційний прибуток зменшився більш ніж вдвічі до €608 млн (£518 млн). Виступаючи тоді, президент і генеральний директор Массімо Рейнаудо прокоментував: «UPM показала солідні результати в 2023 році в дуже складних робочих умовах, коли світ пройшов через винятковий економічний цикл. Впродовж першого півріччя ми пережили надзвичайно різкий спад, особливо на європейських ринках. Безпрецедентне скорочення запасів істотно вплинуло на поставки на ринок і поєдналося з падінням цін на целюлозу та енергоносії. Упродовж року з’явилися ознаки поступового відновлення на багатьох товарних ринках, і ми змогли забезпечити покращення прибутків».

Фірма також оголосила, що проведе консультації зі співробітниками щодо хвилі тимчасових звільнень на своїх фінських заводах у березні 2024 року, що стосуватиметься близько 2000 співробітників. Після закриття UPM матиме 10 діючих паперових фабрик із приблизно 16 255 співробітниками по всьому світу.