Виробник заявив, що цей пристрій представляє новий технологічний сегмент, який включає «революційну» технологію друку/сухого друку та унікальний процес формування чорнильної плівки на друкованих носіях, спільно розроблену відділом досліджень і розробок широкоформатних принтерів Mutoh Japan і командою Fujifilm, що займається чорнилами Aquafuze.

HydrAton 1642, оснащений двома п’єзодрукарськими голівками AccuFine, що опускаються за вимогою, може друкувати на широкому спектрі матеріалів без попереднього нанесення грунтовки або оптимізатора, вкл. папір, синтетичні тканини, технічний текстиль, термочутливі екологічно чисті підкладки і ПВХ. У Mutoh зазначають, що відбитки мають дуже тонку чорнильну плівку, високу стійкість до подряпин і м’які на дотик.

Чорнильна технологія Aquafuze від Fujifilm поєднує переваги УФ-світлодіодних і струменевих технологій на водній основі в одній формулі чорнила. Відбитки характеризується висиханням за низької температури. Чорнила мають слабкий запах і відповідають вимогам безпеки.

Mutoh також демонструє свій перший рулонний світлодіодний УФ-принтер на базі платформи XpertJet. XpertJet1682UR — це принтер з шириною друку 1,62 м із подвійною друкувальною голівкою, в якому використовуються екологічно чисті чорнила Mutoh серії US61: C, M, Y, K, White та Varnish в пакованнях по 800 мл. Оснащений двома восьмиканальними моноблочними друкувальними голівками з 1440 соплами в шаховому порядку та двома чотиридюймовими (101,6 мм) УФ-світлодіодними лампами, пристрій забезпечує роздільну здатність друку до 1440x1440 dpi. Він також може створювати п’ятишарову графіку без відтягування носія, забезпечуючи «бездоганні» результати друку.

Можливості включають двонаправлене вирівнювання, регулювання подачі носія, відстеження залишку носія та функцію вибору області сопел, яка виявляє та компенсує відсутність сопел. У Mutoh зазначили, що чорнила US61 є екологічно чистими та відповідають поточним і очікуваним нормам ЄС щодо використання хімікатів. Вони не містять речовин категорії SVHC1 і CMR і безпечні для операторів.

Чорнила, сумісні з різноманітними підкладками, забезпечують «чудову» адгезію, стійкість до подряпин і гнучкість із розтяжністю до 200%.

Також на drupa Mutoh демонструє принтери XpertJet SR Pro (шириною 1,37 та 1,62 м) і сертифіковані Greenguard Gold чорнила MS51 для знаків і дисплеїв без gBL.

Компанія демонструє настільний шестиколірний (C, M, Y, K, білий, лак) УФ-світлодіодний пристрій XpertJet661UF ф. A2+ для друку безпосередньо на об’єктах розміром до 150 мм, а також новий XpertJet1462UF ф. A1+, шестиколірний планшетний принтер з розміром столу 1,42x0,72 м.

Mutoh також демонструє принтери для кольоропроби — 24-дюймовий (0,63 м) рулонний принтер ValueJet628MP і 64-дюймовий (1,62 м) гібридний принтер ValueJet1628MH із восьмиколірним набором чорнил MP31 (C, M, Y, K+ помаранчевий, зелений, синій, білий). Кажуть, що ці чорнила забезпечують дуже широку кольорову гаму та точне відтворення кольорів і описуються як такі, що «надзвичайно розтягуються та стискаються».

Чорнилами MP31 також можна друкувати пробні відбитки безпосередньо на кінцевій виробничій підкладці.