«Оскільки витрати на сировину є рекордно високими, а всі підприємства змушені стати більш стійкими, скорочення відходів при максимальному збільшенні продуктивності є головним пріоритетом для переробників етикеток, — пояснив Ян Де Рек, директор із маркетингу, зв’язків з промисловістю та стратегії компанії Esko. — Забезпечення точності друку допомагає підвищити ефективність, підвищити продуктивність і зменшити відходи. Але перевірка лакового шару традиційно була трудомістким і, отже, дорогим процесом. У той час як звичайні системи та людське око не можуть побачити прозорий лак, з цим новим модулем інспекції лаку для нашої системи 100% інспекції AVT Helios оператори тепер можуть бачити та перевіряти якість, не сповільнюючи чи зупиняючи друк».

Значний відсоток етикеток потребує покриття лаком для дизайну та захисту. Зазвичай для цього потрібно зупинити машину для вибору етикетки та провести ручну перевірку за допомогою світлового короба. Процес також може вимагати додавання до лаку ультрафіолетових добавок, які не дозволені в багатьох сферах застосування, а потім глядачі використовують спеціальне джерело ультрафіолетового світла, через що виробництво переривається.

«Грунтуючись на досвіді глибокої перевірки команди Esko AVT, ми розробили модуль Varnish Inspection, щоб вирішити всі ці проблеми в єдиному автоматизованому рішенні, яке оптимізує точність, безпеку та зручність, — сказав Ян. — Завдяки цій інновації одна система робить все це — перевірка друку, лаку, штрих-коду, змінних даних, коліру та будь-яких інших потреб процесу та якості. Крім того, все це виконується паралельно та на найвищих виробничих швидкостях без компромісів.

Модуль AVT Varnish Inspection пропонує широку сумісність, безперебійно працюючи з незліченними типами лакових покриттів. Незалежно від того, чи є вони матовими, глянсовими чи тактильними, ця технологія забезпечує чудові результати перегляду та перевірки».

Забезпечуючи неперевершену точність, точна, детальна перевірка гарантує, що дефекти лакового покриття, такі як неправильна реєстрація, часткова або повна відсутність лаку, виявляються одразу після початку циклу. Модуль перевірки лаку AVT автоматично перевіряє та попереджає оператора про брак нанесення лаку. Він також перевіряє та попереджає про будь-яку помилкову реєстрацію, забезпечуючи значну економію часу та відходів і значне підвищення ефективності.

Модуль перевірки лаку включає новий запатентований оптичний модуль, який доповнює наявну оптичну головку системи перевірки, а також ПЗ, що включає запатентовані алгоритми, розроблені для підтримки перевірки прозорого покриття. Новий засіб перегляду роздільних файлів Varnish PDF визначає шари лаку.

«Модуль AVT Varnish Inspection забезпечує додатковий рівень точності будь-якій поточній установці перевірки, — говорить Ян де Рек. — Завдяки ідентифікації зазвичай невидимих помилок перетворювачі етикеток можуть уникнути дорогих проблем і розпрощатися з трудомісткою помилковою реєстрацією. Це надає користувачам значні переваги з точки зору швидкості друку, загальної якості етикетки кінцевого продукту та зменшення відходів – переваги, посилені тим, що лак перевіряється як частина стандартного робочого процесу перевірки друку, а не як трудомісткий додатковий етап робочого процесу».

Де Рек сказав, що функціональність та інтерфейс неймовірно прості як для існуючих користувачів системи перевірки AVT, так і для операторів, які зовсім не знайомі з її використанням. «Цією останньою інновацією ми знову виконуємо наше зобов’язання щодо прискорення виходу на ринок упакованих товарів, розробляючи рішення, які відчутно покращують бізнес з точки зору продуктивності, якості та скорочення відходів, — сказав він. — Скорочення часу оператора, який витрачається на перевірку, вивільняє час для додаткових завдань, тоді як зменшення кількості відходів забезпечує економію витрат на матеріали та енергію для повторного запуску. Система також покращує якість кінцевого друку завдяки покращеному покриттю поверхні, забезпечуючи продукт вищої якості, що означає підвищення рівня задоволеності клієнтів».

Новий модуль Esko AVT Varnish Inspection можна використовувати на всіх системах AVT Helios R, B, S, Turbo+, Turbo HD і Turbo HD+.