Папір прокладає шлях до моделі циркулярної економіки, де приблизно 80% більше, ніж будь-який інший пакувальний матеріал, переробляється після використання та знову впроваджується у виробничу систему.

Lecta використала свій досвід у виробництві спеціального паперу, випустивши новий термопапір і металізований папір. Ці нові сорти містять високий відсоток переробленого волокна, що забезпечує якість кінцевого продукту, зберігаючи при цьому технічні характеристики, потрібні для різних кінцевих застосувань.

Новими термопаперами є Termax Recy TFXr30 і Termax Recy TFXr100, які не містять фенолів і сертифіковані Ineris. Термопапір, виготовлений відповідно із вмістом 30% і 100% перероблених волокон, має чудову якість друку на високошвидкісних термопринтерах, гарну роздільну здатність зображення та добру жорсткість для виготовлення етикеток, головним чином для галузей роздрібної торгівлі та логістики.

Новими металізованими паперовими продуктами Lecta є Metalvac Recy 70 EWS і Metalvac Reciy 100 EWS. Металізований папір для етикеток високої вологостійкості для зворотних пляшок, що містить 70 і 100% перероблених волокон, відповідно, демонструє хорошу придатність для флексо- та офсетного друку та чудово працює в етикетувальних лініях, навіть у вологих умовах та за низьких температур, а також при подальшому зберіганні в холодильниках, відрах для льоду і морозильниках.

Завдяки зворотньому боку, який забезпечує хорошу сприйнятливість до клею та гарну площину, ці папери забезпечують чудові результати на лініях розливу навіть на високих швидкостях.

Відповідно до стратегії ESG Lecta, зокрема, політики лісової сертифікації та джерел деревини та целюлози, цей крок до використання переробленого волокна як сировини в спеціалізованих паперах зміцнює позиції Lecta як компанії, відданої циркулярній економіці та майбутньому.