«Від моменту заснування нашої компанії понад 50 років тому, — сказав Дітер Нідерштадт, менеджер з технічного маркетингу Asahi, — ми розробляємо екологічні матеріали для такі форм, такі як наші рідкі смоли APRTM, які обробляються водою. Наша мета, а також мета материнської компанії Asahi Kasei, полягає в тому, щоб вивести на ринок продукти, які створюють приємніші робочі умови. Оскільки на більшості виробництв флексографічних форм досі використовуються процеси промивання розчинником, ми також допомагатимемо відвідувачам нашого стенду на drupa зрозуміти, наскільки простим є шлях до розчинника ZERO, роблячи їхню діяльність більш стійкою та пропонуючи приємніше робоче середовище для працівників. Першим кроком є перехід на пластини зі зниженим вмістом розчинника, такі як пластина Asahi AFPTM-R CleanPrint, яка зменшує використання розчинника на 30% без потреби вкладати додаткові кошти в обладнання – просто змініть пластини, і ви на шляху до роботи без розчинників.

На drupa 2024 Asahi поділиться тим, як це досягається, за допомогою трьох тем: Екологічність: допомога виробникам флексографічних форм і друкарям у дотриманні філософії Asahi «Шлях до роботи без розчинників». Водовимивні пластини AWPTM-DEW і AWPTM-CleanFlat сертифіковані як нейтральні до вуглецю у співпраці з The Carbon Trust. Крім того, відвідувачі стенду Asahi дізнаються, як можна заощадити до 85% споживання стічної води за допомогою установки рециркуляції води AWP-LOOPTM.

Досконалість друку: компанії демонструватимуть повний асортимент флексографічних пластин, вкл. нові. Друкарські форми, виготовлені на основі цих пластин, призначені для друку на папері, гофроматеріалах та переробленій плівці. Завдяки точності кольоропередачі на друкарській машині пластини Asahi ідеально підходять для використання технологій друку з розширеною кольоровою гамою, що забезпечує як досконалий друк, так і підвищення екологічності.

Автоматизація та цифрова трансформація (DX): на drupa 2024 компанія поділиться з відвідувачами досвідом автоматизації для виготовлення флексографічних форм: CrystalCleanConnect, набутим спільно з ESKO та Kongsberg. Ця революційна система, яка вже встановлена в кількох компаніях по всьому світу, скорочує процес виготовлення форм із 12 кроків до 1, зменшуючи трудовитрати, мінімізуючи ймовірність помилок.

Додатковою цифровою послугою, яку Asahi пропонує, є віддалена технічна підтримка з використанням смартфонів.

Дітер Нідерштадт підсумував: «Ми з нетерпінням чекаємо зустрічі з вами на drupa 2024 і разом працюватимемо на шляху до репропрецесу без розріджувачів».