EFI демонструє також провідні цифрові струменеві технології для ринків вивісок і дисплеїв, паковання та текстилю на FESPA Global Expo 2024.

«Наша передова технологія у FESPA Global надає клієнтам неперевершені можливості досягти прибуткового зростання виробництва цифрового струменевого друку», — сказав віце-президент EFI із світового маркетингу Кен Ханулек. «З широким портфоліо виробничих принтерів із найсучаснішими технологіями та інноваційними чорнилами та покриттями для вивісок і дисплеїв, ринків паковання та текстилю, наша виставка в Амстердамі є важливою зупинкою для постачальників друку, які прагнуть до зростання та прибутку».

Відвідувачі стенду EFI побачили потужну лінійку нових принтерів разом із технологіями робочого процесу, які спрощують управління завданнями та допомагають підвищити ефективність. Новий гібридний планшетний/рулонний світлодіодний принтер VUTEk Q3h XP завш. 3,3 метра, який дебютував на виставці, створений для забезпечення високоякісних зображень і друку на виробничому рівні. Принтер доступний із чотирма (CMYK) або шістьма (CMYK, lc, lk) кольорами та додатковими білими та прозорими чорнилами.

VUTEk Q3h XP, розроблений для багатозмінної роботи та цілодобового друку, виробляє до 96 плит на годину (до 905 м² на годину), має вдосконалену обробку плит/аркушів і рулонних носіїв, а також варіанти швидкісної автоматизації, які є критично важливими з урахуванням сучасних трудових проблем та ініціатив щодо скорочення витрат.

Новий 3,2 м рулонний світлодіодний принтер EFI Pro 33r базується на дуже успішній платформі Pro 32r+ із помітними покращеннями загальної продуктивності (збільшення швидкості до 35% в режимі POP) і вищою якістю зображення, надійністю і точністю завдяки новим друкувальним голівкам Ricoh Gen-6 на 5 пк. Стандартні функції, які підвищують ефективність процесу, включають інтегрований комплект для друку на пористих підкладках, аналізатор зморшок, щоб уникнути пошкоджень друкувальної голівки, вбудовані пробні лампи з підсвічуванням і вбудований цифровий інтерфейс Fiery (DFE).

Додаткові опції, які додають ще більше універсальності та ефективності процесу, включають білі та прозорі (UltraClear Coat) чорнила, Y-подібні прорізи, автоматичне блокування та друк із підсвічуванням тощо. Зі швидкістю друку до 260 м²/год. платформа Pro 33r створена, щоб допомогти клієнтам бути більш конкурентоспроможними та прибутковими, отримати більше робочих місць, впевнено взяти на себе зобов’язання збільшувати обсяги друку та знижувати операційні витрати.

EFI також демонструє рулонний світлодіодний принтер EFI VUTEk Q3r завш. 3,5 м, який забезпечує повний робочий процес від друку до готової графіки, від RIP до готового продукту. Це найшвидше суперширокоформатне рішення «з рулону на рулон» у своєму класі друкує зі швидкістю до 558 м² на годину. Принтер, який може одночасно друкувати як білими, так і прозорими чорнилами, має справжню вихідну роздільну здатність до 1200 dpi.

Прозорі чорнила EFI UltraClear Coat можна використовувати для декоративних високоякісних ефектів на відбитках або як кінцеве покриття для захисту графіки від стирання, хімічних речовин і вицвітання. UltraClear наносяться одночасно із повно колірним зображенням – без уповільнення швидкості виробництва в деяких моделях принтерів – і створюють глянсове або матове покриття. Fiery DFE (цифрові інтерфейси) керуватимуть усіма локальними принтерами на стенді, дозволяючи відвідувачам відчути відмінності Fiery DFE у покращенні ефективності та забезпеченні яскравих кольорів у різних програмах друку.

Відвідувачі стенду EFI на FESPA Global також можуть дізнатися, як вийти на нові прибуткові програми за допомогою розширених можливостей повного портфоліо цифрових струменевих принтерів EFI. Зразки, виготовлені на однопрохідному струменевому принтері EFI Nozomi 14000 SD для вивісок і графічних зображень, провідній на ринку однопрохідній технології EFI Nozomi для гофропаковання та пігментному рішенні EFI Reggiani ecoTERRA – комплексному рішенні для водо- пігментного друку, який спрощує весь процес текстильного друку до одного кроку – і це лише деякі з тих, буде виставлено в галереї додатків і стенді EFI.

EFI також анонсувала новий інструмент оцінки життєвого циклу (LCA), розроблений агенцією Clear, для користувачів цифрового друку Nozomi, потенційних клієнтів, роздрібних продавців і брендів, щоб обчислити вплив на довкілля завдань друку та порівняти його з іншими технологіями друку.

Розрахунки за допомогою інструменту LCA свідчать, що друк гофрованих матеріалів на ЦДМ EFI Nozomi зменшує потенціал глобального потепління (GWP) приблизно на 50% у порівнянні з аналоговими технологіями друку. Новий інструмент додає стійкої репутації, яку створила технологія Nozomi, оскільки вже є єдиною однопрохідною пропозицією для струменевого друку, яка сертифікована на придатність до повторної переробки та повторного використання старих гофрованих контейнерів (OCC) Пілотним заводом із переробки, паперу та покриття Університету Західного Мічігану.

Принтери Nozomi також визнані енергоефективними відповідно до енергетичного стандарту ISO 20690.