Звіт «Майбутнє паковання в індустрії моди — сприяння тенденції сталого розвитку» виходить у світ, коли Лондонський тиждень моди наближається до завершення, і ініціативи щодо сталого розвитку перебували на порядку денному впродовж останніх п’яти днів. 

Коли керівників запитали, як би вони оцінили спрямованість своєї компанії на використання екологічного пакування наразі, 45% керівників з індустрії моди сказали, що вони використовують лише екологічні матеріали, 38% відповіли, що почали їх використовувати, але є куди вдосконалюватися. Проте 14% сказали, що мало уваги приділяють їхньому використанню в бізнесі, а 3% сказали, що екологічні матеріали не є пріоритетом. 

На запитання про стійкі матеріали дві третини відповили, що вони використовують біополімери – полімерні матеріали, виготовлені з відновлюваних джерел біомаси (крохмаль, олія, деревна стружка та тирса). Більш ніж половина (57%) сказали, що вони використовують картон, 52% вказали на поєднання багатьох матеріалів, таких як папір і полімер, а 48% сказали, що вони використовують нові полімери, які пропонують ті самі властивості, що й пластик, але не завдають шкоди довкіллю. 

Коли респондентів запитали, наскільки ефективним, на їхню думку, буде використання екологічного паковнання в їхній компанії через три роки, лише 15% відповіли, що відмінним, 76% сказали, що добрим, і 9% вважали, що рівень буде середнім. Дослідження показало, що картон є матеріалом, який 71% модних брендів і роздрібних торговців найімовірніше використовуватимуть замість полімерів впродовж наступних трьох років, за ним ідуть нові полімери (69%), а потім багатоматеріальні рішення (57%).
Марк Леппінг, генеральний директор Aquapak, коментує: «Наше дослідження показує, що екологічне паковання є одним із пріоритетів модних брендів і роздрібних торговців. Вони вже досліджують різні типи матеріалів для заміни полімерів, із переходом на картон і нові полімери, які забезпечують захист одягу й товарів, але не мають жодних екологічних проблем, пов’язаних зі звичайними полімерами». 

Щоб допомогти зменшити забруднення полімерним пакованням, Aquapak розробила Hydropol™, унікальний новий полімер, який є розчинним і нетоксичним для морського життя. Hydropol™ можна використовувати як альтернативу звичайному полімеру в широкому спектрі застосувань, оскільки він забезпечує таку саму функціональність і продуктивність, але без відповідних екологічних проблем. Наразі він використовується для виготовлення таких виробів, як сумки для одягу, пропонуючи всі характеристики традиційних поліетиленових пакетів:

  • міцність і стійкість до проколів;
  • прозорість плівки;
  • захист від протікань і бруду. 

Важливо те, що сумки для одягу Hydropol не викликають проблем із закінченням терміну експлуатації для споживачів і брендів. Їх можна утилізувати в існуючі потоки побутових відходів, не забруднюючи інші продукти, які можна переробити, або відразу розчинити в гарячій воді вдома, не утворюючи шкідливого мікропластику. Вони також піддаються компостуванню та нешкідливо розкладаються на суші чи в океані.