Лондонський книжковий ярмарок – найбільший у світі весняний захід для видавничого бізнесу. У програмі ярмарку велика кількість заходів та семінарів. Цього року обговорюватимуться такі теми: світовий ринок та галузь/майбутні тенденції, дитячі видавництва, автори – головне у нашому бізнесі, творці контенту в сучасній видавничій індустрії, ілюстрація та дизайн у видавничому світі, технології та інновації, літературний переклад, сталий розвиток у видавничу справу, різноманітність та інклюзивність, нові тенденції в академічних публікаціях.

Заплановано дві платні конференції: 11 березня – Writers Summit та 14 березня – «Форум досліджень та наукових публікацій». А також вручення нагород: премія Лондонського книжкового ярмарку за видатні заслуги присуджується людині, яка залишила значний слід у міжнародній книжковій індустрії, та премія «Першопрохідці», присуджується професіоналам, які продемонстрували творчий підхід і новаторство та досягли визначних досягнень у книжковій сфері. Місце проведення: «Олімпія», Лондон.

З 21 по 24 березня пройде Лейпцизький книжковий ярмарок, його частиною стане Manga-Comic-Con та ярмарок антикварної книги. Почесним гостем у 2024 р. стануть Нідерланди та Фландрія. У рамках Лейпцизького книжкового ярмарку відбувається найбільший у Європі фестиваль читання. Буде організовано 350 майданчиків: від традиційних місць, таких як мерія Лейпцига до незвичайних, наприклад, чайний магазин або аптека.

Сумарно відбудеться близько 3000 заходів — ярмарок це платформа, яка наближає авторів, книги, видавництва та засоби масової інформації до публіки.

Премією Лейпцизького книжкового ярмарку удвадцяте буде пошановано найкращі книги року: надійшло 486 робіт від 177 видавництв.

«Одна з головних цілей Лейпцизького книжкового ярмарку — зробити читання цікавим для дітей та молоді. Зрештою, читання стимулює уяву, сприяє творчості та закладає основи для їхньої участі в житті суспільства та засвоєння демократичних цінностей. Наступного року різноманітність вражень, доступних для дітей та молоді, буде ще більшою, ніж раніше, — каже Керстін Кремер, директор проєкту з освіти «Діти + Підлітки» MCC та керівник відділу виставкового менеджменту. Розділ «Діти, молодь та освіта» пропонує понад 500 заходів, а також можливості зустрітися із творцями книг та зазирнути у закулісся.

2025 року лейпцизький ярмарок запланований на 27-30 березня.