Fujifilm процитувала перелік наслідків, включаючи «безпрецедентне зростання вартості робочої сили», а також різке зростання тарифів на фрахт і складування. Fujifilm вказала на підвищення цін на сировину від власних постачальників, а також на поточну проблему високих цін на енергоносії. Підвищення цін стосуватиметься низки витратних матеріалів, апаратних продуктів і надання послуг і почне діяти з 18 березня.

Таку Уено, старший віце-президент Fujifilm Graphic Communications Europe, сказав, що з клієнтами зв’яжуться безпосередньо для надання додаткової інформації. Він зазначив: «Незважаючи на всі наші зусилля, щоб подолати вплив цих підвищень, ми більше не можемо уникнути підвищення цін на багато наших продуктів і послуг. Ціни будуть збільшені на двозначні відсотки, точна сума залежатиме від асортименту продукції, і нові ціни набудуть чинності з 18 березня 2024 року, про це буде повідомлено безпосередньо клієнтам».

Торік Fujifilm закрила свій європейський завод з виробництва пластин у Нідерландах, і в результаті її європейські клієнти тепер купують пластини, виготовлені на інших виробничих підприємствах у Японії та Китаї.