Одним із перших плодів співпраці є інсталяція «Inside-Out» («Навиворіт»). У центрі уваги – співробітники Durst Group, яких художник показує на великоформатних індивідуальних і групових портретах, а також технічні деталі систем друку. Після виставки сотні квадратних метрів інсталяцій на фасаді штаб-квартири Durst будуть перероблені на пакети та продані на аукціоні як унікальні вироби для доброчинності.

«Штаб-квартира Durst — культова й футуристична будівля, яка свідчить про важливість компанії в технологіях цифрового друку, — говорить Клаус Побітцер, пояснюючи арт-проєкт. — Але навряд чи хтось у регіоні насправді знає, що стоїть за «провідним світовим виробником технологій. «Inside-Out» розкриває таємницю та демонструє найбільші активи компанії, її працівників і технології, зовнішньому світу».

Крістоф Гампер, генеральний директор і співвласник Durst Group, сказав: «Ми раді, що нам вдалося залучити до співпраці такого великого художника, як Клаус Побітцер. Його масштабні інсталяції в громадських місцях, взаємодія людини та комп’ютера, дизайн та архітектурні проєкти – все це також є темами Durst Group. Більше того, нас з Клаусом пов’язує Віншгау як наш дім, як символ «повернення додому», віртуально та реально в Південний Тіроль».

Клаус Побітцер навчався у Гюнтера Даміша та Мікеланджело Пістолетто в Віденській академії образотворчого мистецтва з 1995 по 2000 рік. Він став відомим широкій аудиторії завдяки проєктам у сфері міського громадського простору, зокрема в Палермо, Вроцлаві (Польща), Сорренто (біля Неаполя), Інсбруку, Мілані, Балаклаві (Крим/Україна) та Пусані (Корея), а також завдяки виставкам у Генті, Нью-Йорку, Саппоро, Мехіко та Відні. Його мистецтво базується на цифрових малюнках переважно портретів у повний зріст або групових фотографій, які для інсталяцій масштабуються до висоти 30 метрів.

Durst Group планує продовжити співпрацю з художником на своїй ділянці в Лієнці. Австрійська філія Durst цього року святкує своє 25-річчя.